17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialPREMIERĂ pentru România în clasamentul ATP: Ce locuri ocupă Horia Tecău și...

PREMIERĂ pentru România în clasamentul ATP: Ce locuri ocupă Horia Tecău și Florin Mergea după Wimbledon

Horia Tecău a reușit performanța carierei la Wimbledon, iar acest lucru se reflectă și în locul ocupat în clasamentul ATP. Pentru prima dată, România are doi reprezentanți în top 10 mondial la dublu.

Tecău a revenit pe cea mai bună poziție a carierei sale, locul 5 mondial, pe care nu l-a mai ocupat din august 2012. Românul cunoscut o ascensiune de două locuri după grand slam-ul londonez. El a acumulat 7.130 puncte și este foarte aproape de a urca pe locul 4, ocupat în prezent de croatul Ivan Dodig (7.440).

Citește și Clasament WTA după Wimbledon: Ce locuri ocupă Halep și celelalte românce

În vârstă de 30 ani, Tecău este unul dintre cei mai tineri sportivi din top 10 mondial. El a cucerit cel mai important turneu al carierei sale, Wimbledon, alături de Jean-Julien Rojer, 33 ani. Partenerul său de dublu, Rojer, a urcat tot două poziții, până pe locul 6.

Citește și Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat turneul de la Wimbledon la dublu

Al doilea român din clasamentul de dublu este Florin Mergea, în vârstă de 30 ani, care a urcat, de pe poziția 15, până pe locul 7 mondial, în spatele lui Tecău și Rojer. Mergea a acumulat 4.870 puncte, după ce s-a oprit în semifinalele Wimbledon, unde a fost eliminat chiar de către Tecău și partenerul său.

Mergea evoluează, la dublu, alături de indianul Rohan Bopanna, 35 ani, care a urcat pe locul 10, de pe poziția 18.

Citește și Tecău, mesaj pentru fani după cucerirea Wimbledon. Care este contul său oficial de Facebook

 

 

 

Cele mai citite

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă