10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședinta WTA și-a dat demisia. Ce motive a invocat șefa tenisului feminin...

Președinta WTA și-a dat demisia. Ce motive a invocat șefa tenisului feminin mondial

Stacey Allaster și-a dat demisia din funcția de președinte, respectiv director general al Asociației jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA). Canadianca, șefa forului mondial din tenisul femin începând cu anul 2009, a invocat motive personale.

Allaster a spus că evenimentul care a afectat-o cel mai mult a fost decesul cumnatului său Brad Drewett, fost președinte al ATP, ceea ce a făcut-o să-și "revizuiască" prioritățile. Decizia sa este cu atât mai surprinzătoare cu cât, ea semnase în 2011 o prelungire a contractului său până în 2017, ceea ce ar fi făcut-o cel mai longevivă șefă din istoria WTA.

"Când m-am alăturat WTA (în ianuarie 2006) obiectivul meu a fost să mă asigur că dispune de baze mai solide și sunt mândră de ceea ce am realizat… Recenta pierdere a cumnatului meu, Brad Drewett, CEO al ATP, mi-a trezit atenţia asupra vieţii, familiei şi priorităţilor", a declarat Allaster, conform WTA.

Canadianca, în vârstă de 52 ani, va elibera funcția de la vârful WTA începând cu 2 octombrie. Ea era cunoscută drept o susținătoare a Simonei Halep, fiind deseori văzută în tribune la cele mai importante dintre meciurile româncei, inclusiv la Turneul Campioanelor de la Singapore din 2014.

Una dintre realizările WTA, sub conducerea sa, a fost semnarea contractului pentru organizarea Turneului Campioanelor la Singapore, între 2014 și 2018.

WTA încă nu a desemnat un înlocuitor pentru Allaster.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă