14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele echipei de baschet Steaua, despre gestul lui Ponta de a dona...

Președintele echipei de baschet Steaua, despre gestul lui Ponta de a dona clubului o parte din salariu

Preşedintele echipei de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti, Virgil Stănescu, a declarat, miercuri, că iniţiativa premierului Victor Ponta de a dona clubului o parte din salariu este un gest lăudabil din partea oricărui fan, nu doar a primului ministru, potrivit Mediafax.

“Super, iniţiativa ca un suporter să ne doneze o parte din salariu e lăudabilă, mai mulţi ar trebui să se axeze pe sport, iar oricine ar veni în ajutorul sportului este de apreciat. Este lăudabil orice gest de acest fel din partea oricui”, a declarat Virgil Stănescu. 

Citește și: Victor Ponta își donează mărirea de salariu. Cine va primi banii

Preşedintele formaţiei steliste a mai spus că premierul Victor Ponta, care a jucat la Steaua la nivelul junioratului, a asistat la meciurile echipei din ultima perioadă în calitate de suporter.

“A venit la meciuri, nu a venit în alte ipostaze, la antrenamente de exemplu, dar la meciuri a venit. Ca mulţi alţii, pune suflet în echipa de baschet şi crede în noi. Nu a făcut o notă discordantă faţă de alţi suporteri. Nu ştiu dacă îi vom oferi ceva special pentru donaţia sa, pentru că noi luăm în considerare un gest pentru orice suporter care procedează astfel. Avem programul «Patron la Steaua», prin care orice fan poate ajuta clubul. Pe de altă parte, la sală şi la meciuri nu vine premierul Victor Ponta, ci suporterul Victor Ponta”, a mai afirmat Virgil Stănescu.

Oficialul de la clubul stelist a spus că iniţiativa lui Victor Ponta poate părea inedită în România, dar pentru el, personal, nu este prima dată când are de-a face în lumea baschetului cu un prim-ministru, dând exemplul premierului Belgiei, Johan Vande Lanotte, din perioada 2011-2014, care a condus clubul Oostende.

“Premierul Belgiei, Johan Vande Lanotte, a fost preşedintele clubului Oostende. El m-a sunat şi m-a invitat să joc acolo. Nu ştiu dacă şi dona bani echipei, nu cred, şi nici nu am negociat cu el, dar cu siguranţă era foarte implicat în activitatea clubului belgian”, a mai spus Virgil Stănescu.

Citește și: Salariile demnitarilor, majorate preferențial. Ponta nu s-a ţinut de cuvânt

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va evolua în sezonul 2015-2016 şi în Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului, graţie unui wild-card primit din partea organizatorilor.

Premierul Victor Ponta spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin “faimoasa ordonanţă” echipei de baschet Steaua CSM Eximbank Bucureşti, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă