3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Federației Americane de Patinaj cere excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice...

Președintele Federației Americane de Patinaj cere excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice 2018

 

Preşedintele Federaţiei americane de patinaj artistic, Sam Auxier, s-a pronunţat în favoarea excluderii Rusiei de la Jocurile Olimpice de iarnă din anul 2018, în urma raportului McLaren privind dopajul organizat din această ţară, informează AFP.

"Acest program de dopaj a fost sponsorizat de stat, este un program de mare amploare, bine organizat, destinat să trişeze", a declarat Auxier înaintea startului Campionatelor Statelor Unite de la Kansas City (Missouri).

În opinia oficialului american, citat de site-ul Icenetwork.com, Rusia "trebuie să primească o pedeapsă severă", iar excluderea de la viitoarea ediţie a Olimpiadei de iarnă este, în opinia sa, "singura soluţie pentru Comitetul Internaţional Olimpic şi Federaţia internaţională de patinaj, pentru a-şi putea păstra nivelul de integritate".

Raportul McLaren, a cărui versiune finală a fost publicată în luna decembrie, a dezvăluit faptul că aproximativ 1.000 de sportivi ruşi, din cadrul a peste 30 de discipline, au fost implicaţi într-un sistem de dopaj instituţionalizat.

Raportul, comandat de Agenţia Mondială Antidoping, a denunţat totodată manipulările realizate de autorităţile ruse în cursul JO de iarnă din 2014, de la Soci (Rusia), pentru a evita controalele antidoping pozitive ale sportivilor ruşi car ea recurs la dopaj.

La Jocurile de la Soci, Rusia a dominat probele de patinaj artistic, cucerind în total cinci medalii, între care trei de aur.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, la sfârşitul lunii decembrie, că 28 de sportivi ruşi care au participat la JO de iarnă de la Soci fac obiectul unei proceduri disciplinare pentru suspiciuni de dopaj. Printre cei 28 figurează şi campioana olimpică en titre la patinaj artistic, Adelina Sotnikova.

 

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă