9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Turciei, discurs la înmormântarea lui Mohamed Ali

Preşedintele Turciei, discurs la înmormântarea lui Mohamed Ali

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va asista la funeraliile lui Mohamed Ali, vineri, în oraşul american Louisville (statul Kentucky), a anunţat luni un purtător de cuvânt al familiei legendarului boxer. “Da, va veni, va fi prezent”, a declarat, pentru AFP, Bob Gunnell despre şeful statului turc. 

Erdogan a cerut să ia cuvântul cu ocazia ceremoniei, la care ar urma să fie prezente câteva mii de persoane, sub ochii întregii lumi, au precizat organizatorii într-un comunicat citat de Agerpres. Mohamed Ali este venerat în întreaga lume islamică pentru că s-a convertit la religia musulmană în 1964 şi a apărat valorile pacifice şi universale ale islamului. 

Citeşte şi: Muhammad Ali, legenda unui sport de excepţie

Ceremonia de înmormântare a triplului campion mondial la categoria grea va fi deschisă oricui şi va avea caracter interconfesional, fiind prezidată de un imam. Gunnell nu a confirmat dacă preşedintele Barack Obama va fi prezent, Casa Albă nedând nicio indicaţie în legătură cu acest subiect. În schimb, a fost confirmat că fostul preşedinte Bill Clinton va rosti o parte a discursului funebru. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă