15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCanotoarea Roxana Cogianu s-ar fi dopat. Primele reacții oficiale

Canotoarea Roxana Cogianu s-ar fi dopat. Primele reacții oficiale

Sportiva română Roxana Cogianu, care apare pe o listă cu sportivi cărora li s-ar fi permis să folosească substanțe interzise și publicată de un grup de hackeri ruși, a folosit dexametazonă, în 2014, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, a precizat Federația Română de Canotaj, citată de Mediafax.

„Informaţiile publicate se referă la faptul că în anul 2014, sportiva Cogianu Roxana a suferit o intervenţie chirurgicală care a necesitat un tratament medicamentos. Conform regulilor W.A.D.A., F.R. Canotaj şi sportiva menţionată au transmis documentele medicale necesare şi au informat Federaţia Internaţională de Canotaj şi W.A.D.A. Aceasta şi nimic mai mult este singura legătura a sportivei Cogianu Roxana cu situaţia prezentată în diverse medii de informare”, precizează Federaţia Română de Canotaj.

Potrivit documentului prezentat de hackerii ruși, Roxana Cogianu ar fi primit derogare din partea Agenţiei Mondiale Antidoping pentru a folosi dexametazonă. Substanţa respectivă i s-ar fi aplicat o singură dată, intravenos. 

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a mărturisit că nu este la curent cu informaţiile apărute, dar, pe de altă parte, nu îşi poate explica de ce Agenţia Mondială Antidoping i-ar fi făcut favoruri unei sportive din România.

„Nu sunt la curent, pentru că nu am avut timp să citesc presa în ultimele zile. Dar, eu nu cred că este adevărat, cred că este o greşeală. Şi spun asta pentru că ştiu prin câte controale au trecut sportivii noştri anul acesta. La cum s-au pus pe europeni în ultima vreme, nu văd de ce ar fi iertat-o tocmai pe Roxana Cogianu, o sportivă din România. WADA va avea ultimul cuvânt de spus. Dacă se confirmă aceste informaţii, WADA trebuie să îşi asume şi să motiveze aceste decizii”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, pentru Mediafax..

Cogianu apare pe o listă alături de alţi 24 de sportivi din şase ţări, Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Rusia şi Polonia. Pe listă se mai află, printre alţii, jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) şi Petra Kvitova (Cehia) sau rutierii Bradley Wiggins şi Chris Froome, din SUA, respectiv Marea Britanie.

 

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă