15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPrimul turneu WTA din istorie organizat în România. Șansă unică!

Primul turneu WTA din istorie organizat în România. Șansă unică!

Tenisul feminin românesc este în fața unui eveniment istoric, organizarea la București a primului turneu WTA din România. Competiția, desfășurată între 7-13 iulie a adus în Capitală mai multe jucătoare de tenis din top 50 mondial, reprezentând în același timp o rampă de lansare pentru junioarele mai puțin cunoscute, dar cu mult talent, din tenisul românesc.

România se menține în top 100 mondial cu minin 4-5 jucătoare de mai mulți ani, iar ascensiunea uimitoare a Simonei Halep din ultimul an este un alt element important care a contribuit la crearea unor condiții pentru desfășurarea în România a unui turneu WTA. Bucureștiul, nou-intrat pe harta circuitului WTA, a primit săptămâna aceasta jucătoare de top din toată Europa, capii de serie fiind: Simona Halep (România – numărul 3 WTA), Roberta Vinci (Italia – 21), Klara Koukalova (Cehia – 31), Karin Knapp (Italia – 48), Annika Beck (Germania – 54), Anna Schmiedlova (Slovacia – 58), Petra Cetkovska (Cehia – 62) și Polona Hercog (Slovenia – 63).

De asemeni, alături de Halep, tabloul principal numără alte șapte românce: Monica Niculescu (67 WTA), Alexandra Cadanțu (83 WTA), Irina-Camelia Begu (81 WTA), Alexandra Dulgheru (104 WTA), Andreea Mitu (213 WTA), Cristina Dinu (233 WTA), Raluca Olaru (859 WTA). 

Turneul, cu premii totale în valoare de 250.000 dolari, de categorie Internațional, ultima treaptă WTA, reprezintă un proiect de interes național, pentru organizarea sa fiind implicat inclusiv Guvernul României. În timp ce premiile sunt oferite de partenerul oficial, BRD, taxa către WTA (250.000 euro), plus alte cheltuieli de circa 200.000 euro vor fi făcute de către MTS.

Șansa unică pentru România este ca această competiție să fie organizată în continuare în țara noastră. În ciuda mediatizării din jurul acestui turneu, nu este bătut în cuie faptul că această competiție va fi organizată la București și în anii următori. BRD Bucharest Open 2014 a fost posibil datorită faptului că turneul WTA de categorie Internațional, disputat timp de 20 ani la Budapesta, a dat faliment din cauza pierderii unor sponsori majori. Astfel că proprietarul turneului, ungurul Jeno Marky, cel care a oferit licența Bucureștiului, ar putea oricând cere ca turneul să fie mutat înapoi în țara vecină.

De reușita primei ediții va depinde însăși soarta acestui turneu. O veste bună pentru tenisul românesc este faptul că există interes din partea mediului de afaceri românesc pentru preluarea licenței BRD Bucharest Open de la Jeno Marky.

România mai organizează un turneu de tenis, BRD Năstase-Țiriac Trophy, în cadrul circuitului ATP. Turneul masculin a luat ființă tot în 1993, o dată cu cel de la feminin din Ungaria.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Primar PSD din Gorj, cercetat după ce a lovit cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Păiuşi, membru al PSD, este cercetat de poliţişti după ce, duminică, a acroşat cu oglinda laterală a autoturismului o...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă