12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProba Video face prima victimă la JO de vara de la Rio

Proba Video face prima victimă la JO de vara de la Rio

Aurelie Muller din (Franţa) câștigătoare inițial a locului doi în cursa de 10 km pe distanșă liberă la JO de vară a pierdut medalia de argint fiind descalificată, după ce şi-a busculat în timpul cursei o adversară.

Aceasta a acuzat-o pe sportiva din Hexagon că a încercat să o înece și imedat după finalul concursului a povestit ce s-a întâmplat.

În final Olandeza Shanon Van Rouwendaal a cucerit medalia de aur în proba feminină de înot 10 km în ape libere, desfăşurată luni în apropierea plajei Copacabana.

Vicecampioana mondială a fost înregistrată cu timpul de 1h 56min.32sec.1/10 la capătul acestei probe de maraton acvatic, reuşind să le devanseze pe italianca Rachele Bruni (1h56min.59sec.5/10) şi pe brazilianca Poliana Okimoto (1h56min.51sec.4/10), medaliate cu argint, respectiv bronz.

Franţuzoaica Aurelie Muller s-a clasat iniţiat pe poziţia a doua, însă a fost descalificată ulterior. Folosindu-se de proba video, arbitrii au decis că Aurelie a avut un comportament nesportiv.

"Sportiva din Franţa m-a băgat la fund. M-a ţinut şi nu m-a lăsat să pun mâna pe tabela de finish. Sunt fericită că judecătorii au luat decizia corectă", a spus la final Rachele Bruni, care a transformat bronzul în argint.

Decizia a promovat-o pe pe Poliana Okimoto, din Brazilia, pe locul 3, ea aducând astfel prima medalie olimpică din istoria Braziliei la această probă.

 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă