16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProgramul SAP, care a ajutat Germania să devină campioană mondială, folosit și...

Programul SAP, care a ajutat Germania să devină campioană mondială, folosit și la Turneul Campioanelor Singapore

Monitorizarea sportivilor în timpul jocului nu mai reprezintă o noutate în lumea sportului, iar după fotbaliști jucătorii de tenis au început și ei să fie urmăriți cu programe speciale. Programul folosit de naționala Germaniei, dezvoltat de SAP, este acum folosit și la Turneul Campioanelor, acolo unde este monitorizată chiar și Simona Halep.

SAP împreună cu Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (Women’s Tennis Association – WTA) au prezentat o tehnologie de ultimă generație ce le permite antrenorilor să aducă în teren dispozitive mobile autorizate de WTA în timpul pauzelor din meciuri și să utilizeze informațiile furnizate în timp real pentru a analiza performanțele jucătoarelor de tenis din meciurile oficiale. Tehnologia a fost folosită și în monitorizarea naționalei Germaniei înainte de pregătirea pentru CM 2014, unde a cucerit titlul mondial.

„Considerăm că tehnologia va avea un rol important în modernizarea jocului de tenis, oferind fanilor mai multe informații, fără a afecta integritatea meciului. Tenisul este un sport bazat pe date exacte, iar informația înseamnă putere. Multe dintre meciurile noastre se rezumă la câteva puncte-cheie, astfel că orice avantaj pe care jucătoarele sau antrenorii îl pot obține în urma analizei datelor poate fi important pentru rezultatul meciului. Pe lângă soluția pentru antrenament, SAP a dezvoltat și aplicația mobilă oficială a WTA, ce le oferă fanilor din întreaga lume acces la conținut exclusiv, știri, reluări, sondaje, statistici, date despre jucătoare și fotografii ale acestora, precum și informații despre turneele de tenis și mijloacele de achiziție a biletelor. 

Fanii prezenți la Turneul Campioanelor din Singapore vor avea și posibilitatea de a accesa un perete interactiv conectat la social media, unde pot urmări toată activitatea legată de competiția WTA pe rețelele de socializare, precum și acces la SAP Match Center, unde participanții pot urmări evoluția jucătoarelor preferate", a declarat Stacey Allaster, CEO și Președinte WTA.

Pe lângă soluția pentru antrenament, SAP a dezvoltat și aplicația mobilă oficială a WTA, ce le oferă fanilor din întreaga lume acces la conținut exclusiv, știri, reluări, sondaje, statistici, date despre jucătoare și fotografii ale acestora, precum și informații despre turneele de tenis și mijloacele de achiziție a biletelor. Fanii prezenți la Turneul Campioanelor din Singapore vor avea și posibilitatea de a accesa un perete interactiv conectat la social media, unde pot urmări toată activitatea legată de competiția WTA pe rețelele de Match Center, unde participanții pot urmări evoluția jucătoarelor preferate.

Primele astfel de programe de monitorizare au fost dezvoltate în parteneriat cu cluburile germane de fotbal. Reprezentanții companiei în România declară că astfel de programe, deși sunt scumpe, și le-ar putea permite cluburi de fotbal precum Steaua sau Astra. Cu toate acestea monitorizarea jucătorilor reprezintă un element de noutate în fotbalul românesc, doar Steaua folosind unele tehnologii.

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă