9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRafael Nadal a câștigat Turneul de la Barcelona. Se împlinesc aproapte trei...

Rafael Nadal a câștigat Turneul de la Barcelona. Se împlinesc aproapte trei ani de când ibericul nu a mai câștigat două turnee consecutiv

Rafael Nadal l-a învins pe japonezul Kei Nishikori, cu 6-4, 7-5, în finala turneului ATP de la Barcelona şi a cucerit, cu această ocazie, al 49-lea său titlu pe zgură, egalând recordul argentinianului Guillermo Vilas.

Nadal, numărul 5 mondial, care săptămâna trecută a câştigat Mastersul 1.000 ATP de la Monte Carlo, s-a impus după două ore şi patru minute de joc în faţa lui Nishikori, dublu deţinător al titlului la Barcelona.

Jucătorul iberic, în vârstă de 29 ani, s-a impus pentru a noua oară în cariera sa în competiţia din capitala Cataloniei, dotată cu premii totale în valoare de 2.152.690 euro. Aceasta a fost prima oară după doi ani şi opt luni când Rafa câştigă două titluri consecutive.

Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în august-septembrie 2013, atunci când a cucerit trofeul la Cincinnati şi US Open. Acesta a fost cea de-a 101 finală disputată de Nadal, care s-a impus în 69 dintre ele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă