7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialRaluca Olaru a câștigat, la dublu, turneul de la Tașkent

Raluca Olaru a câștigat, la dublu, turneul de la Tașkent

Românca Raluca Olaru și turcoaica Ipek Soylu au câștigat titlul în proba de dublu a turneului de tenis de la Tașkent (Uzbekistan), informează sâmbătă Agerpres.

Turneul este dotat cu premii totale de 226.750 dolari. În ultimul meci, cel din finală, Olaru și Soylu au dispus cu 7-5, 6-3 î de cuplul Demi Schuurs (Olanda) / Renata Voracova (Cehia).

Olaru și Soylu, favoritele numărul patru, s-au impus într-o oră și 26 de minute în fața perechii cap de serie numărul trei.

Raluca Olaru și-a trecut în palmares al doilea său titlu WTA la dublu, după cel câștigat în 2008, alături de ucraineanca Olga Savciuk, primul din carieră. Olaru (27 ani, 88 WTA la dublu) a ajuns la cinci titluri WTA cucerite în carieră, precedentele fiind obținute la Tașkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritțeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva) și la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili). 

De asemenea, românca a mai jucat șapte finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg și Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) și anul acesta la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) și la Bol (Croația), alături de aceeași Ipek Soylu (Turcia).

Ipek Soylu (20 ani, 107 WTA la dublu) și-a trecut în cont al doilea său titlu WTA la dublu, primul fiind câștigat anul acesta, la Istanbul, tot alături de o româncă, Andreea Mitu.

Olaru și Soylu au primit pentru succesul de la Tașkent un cec de 12.300 dolari și 280 de puncte WTA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă