13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReacția familiei lui Pistorius la sentință: Este un nou început!

Reacția familiei lui Pistorius la sentință: Este un nou început!

Familia lui Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, nu va face recurs la sentința tribunalului din Pretoria. Unchiul lui Pistorius a ținut o delcarație de presă după aflarea verdictului.

"Astăzi este un nou început pentru noi ca familie…Nu doar pentru familia Pistorius, ci și pentru Steenkamp. Au fost 20 de luni chinuitoare. Suntem cu toții extenuați și secați din punct de vedere emoțional.

Cazul, care a fost pregătit inițial să dureze 3 săptămâni, s-a lungit pe parcursul a șapte luni, de fapt 20 de luni de când a început totul. În timpul procesului statul a provocat daune colaterale, păstrând cât mai mult timp posibil suspiciunea de crimă cu premeditare", a declarat reporterilor, la ieșirea din tribunalul din Pretoria, Arnold Pistorius, potrivit The Guardian.

"Acceptăm modul în care s-a judecat. Oscar va încerca pe această cale să plătească în fața societății. Fac apel la voi toți să acceptați decizia tribunalului în acest caz. După 20 de luni de proces public, fără oprire, vă rog să ne lăsați să mergem mai departe…și să ne lăsați să avem parte de demnitate și de viață privată.

Vreau să spun ceva în calitate de unchi. Sper ca Oscar să înceapă propriul proces de vindecare, în timp ce cu toții vom încerca să ne recuperăm."

Familia Reevei este de acord cu sentința, iar purtătorul de cuvânt desemnat a declarat că nu se va face apel. Pe de altă parte procurorii consideră pedeapsa prea mică, mai ales că Pistorius ar putea face doar 20 de luni din sentință.

Oscar Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de ucidere din culpă. El și-a împușcat mortal iubita, Reeva Steenkamp, în 2013.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă