9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialReacție neașteptată a lui Dedu, după egalul României cu Danemarca

Reacție neașteptată a lui Dedu, după egalul României cu Danemarca

Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a avut o primă reacție după meciul România cu Danemarca (29-29), din preliminariile CE. Dedu se declară mulțumit de atitudinea tricolorelor, însă nu vede nicio problemă dacă România nu ajunge în semifinale.

"Am un gust dulce-amar, dar mai mult dulce decât amar. M-a bucurat atitudinea fetelor, asta le voi şi spune. Dacă vor merge crescător la aceste Europene, e bine. Acum, trebuie să batem Ucraina, apoi mergem în grupele principale, avem şi acolo meciuri, obţinem rezultate pozitive şi ajungem în locurile 1-4, care e problema?", a declarat Alexandru Dedu, potrivit Mediafax.

Având în vedere că locul 3 sau 4, în grupele principale, înseamnă eliminarea din competiție și totodată ratarea semifinalelor, declarația lui Dedu, potrivit căreia nu este nicio problemă cu ocuparea locurilor 1-4, este cu atât mai ciudată. În semifinale vor ajunge doar echipele de pe locurile 1-2, din grupele principale, asta dacă România va trece mai întâi de grupele preliminare.

Preşedintele FR Handbal s-a declarat încântat de atitudinea întregii echipe a României în meciul cu Danemarca.

"Azi nu pot spune de un lucru anume că mi-a plăcut, mi-a plăcut atitudinea echipei, au dovedit ca nu sunt nişte învinse. Şi, sunt convins că egalul din seara asta a mişcat multe inimi în România. Sigur că era nemaipomenit să batem, aşa a fost să fie. Trebuie să batem Ucraina şi să mergem mai departe cu capul sus şi cu luptă", a mai comentat Dedu.

Naţionala de handbal feminin a României a remizat marţi, la Debrecen, cu reprezentativa Danemarcei, scor 29-29 (16-12), în cea de-a doua partidă din grupa B a Campionatului European din Ungaria şi Croaţia.

În primul meci din grupa B, România a cedat în faţa campioanei olimpice, Norvegia, cu scorul de 19-27 (7-16). Următoarea partidă a României, decisivă pentru calificarea în grupele principale, este cu Ucraina, pe 11 decembrie.

La ediţia din 2012, naţionala României a ocupat locul 10, ultima medalie obţinută fiind la ediţia din 2010 – bronz. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Suedia, între 4-18 decembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă