16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialRecord de longevitate la un Campionat European

Record de longevitate la un Campionat European

Portarul ungur Gabor Kiraly va stabili un nou record de longevitate la Campionatul European de fotbal, când va deveni la meciul cu Austria din grupa F a EURO 2016, cel mai vârstnic jucător care intră pe teren la un turneu final continental, relatează Reuters.

Cu 40 de ani şi două luni, Király va depăşi fostul record deţinut de internaţionalul german Lothar Matthäus de la EURO 2000, care a disputat ultimele sale meciuri pentru Mannschaft la 39 de ani şi trei luni, arată Agerpres.

Pleşuvul portar maghiar este recunoscut universal pentru faptul că poartă mereu o pereche de pantaloni de jogging în loc de tradiţionalul şort, pe care îi poartă pentru a-şi proteja genunchii de suprafeţele aspre.  Iniţial pantalonii utilizaţi erau negri, dar forţat într-o zi să poarte o pereche gri, nu a mai schimbat culorile din superstiţie.

Debutul lui Király la naţională a fost consemnat acum 18 ani, la un meci amical cu Austria (3-2), în care a parat un penalty bătut de Toni Polster. De atunci, el a strâns 103 selecţii. În prezent la Szombathelyi Haladás, Király a mai jucat în cariera sa la Hertha Berlin, Crystal Palace, München 1860 etc.

Ungaria, clasată pe locul 3 în grupa preliminară cu Irlanda de Nord şi România s-a calificat totuşi la EURO datorită unui baraj, profitând de extinderea EURO de la 16 la 24 de echipe. 

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă