12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRegal de fotbal în Liga Campionilor: Cele mai tari meciuri de marţi...

Regal de fotbal în Liga Campionilor: Cele mai tari meciuri de marţi şi miercuri

Liga Campionilor oferă un adevărat regal de fotbal în ultima etapă a grupelor, desfăşurată marţi şi miercuri. Printre cele mai importante meciuri, decisive, se numără: Manchester – Şahtior, Galatasaray – Juventus sau AC Milan – Ajax. Miercuri va disputa şi Steaua meciul de adio din competiţiile europene, în deplasare, cu Chelsea.

Puţine sunt echipele care au prins o grupă uşoară, precum Bayern Munchen şi Manchester City, ambele calificate deja în optimi din grupa D. Însă în majoritatea grupelor lupta continuă cel puţin pentru locul al doilea, cum este şi cazul grupei A. 

Manchester United – Şahtior Doneţk (grupa A, marţi 21:45)

Deplasarea făcută de elevii lui Mircea Lucescu pe “teatrul viselor”, acolo unde vor întâlni una dintre cele mai titrate echipe din Liga Campionilor, este fără îndoială un meci de urmărit de către fanii fotbalului. Şahtiorul ocupă locul al doilea în grupă, la doar un punct în faţa nemţilor de la Leverkusen, astfel că pentru a se califica indiferent de rezultatul din partida Real Sociedad – Bayern Leverkusen, ucrainienii trebuie să obţină o victorie pe Old Trafford.

În cazul în care Şahtior pierde, Leverkusen are nevoie doar de un egal cu spaniolii pentru a se califica în optimi şi a-i trimite pe ucrainieni în Liga Europa. Pentru a-şi asigura continuitatea în faza superioară a competiţiei Mircea Lucescu are o singură variantă, ca echipa sa să joace cu Manchester la victorie. Cu toate că englezii sunt deja calificaţi în optimi, nu vor ceda uşor în faţa propriilor suporteri.

Cote pariuri: Manchester (1.95) – egal (3.60) – Şahtior (3.60)

Meci tur: Şahtior – Manchester 1-1 

Galatasaray – Juventus (grupa B, marţi 21:45)

Grupa B a fost una în care Juventus cu greu a reuşit să-şi respecte blazonul, cu toate că în afară de Real Madrid, a avut de înfruntat echipe mult mai modeste, precum Copenhaga sau Galatasaray. Turcii, pe locul trei, la egalitate de puncte cu danezii, au prima şansă în cazul unei victorii, datorită rezultatelor directe ditre Galata şi Copenhaga.

Meciul Galatasaray – Juventus este aşadar unul care ar putea produce marea supriză: eliminarea clubului italian din Liga Campionilor. Asta este şi singura şansă a turcilor pentru a putea continua în optimile competiţiei, să-i învingă pe italienii de la Juventus la Istanbul. Ar putea fi o seară de vis pentru turci, însă este greu de crezut că Juve nu va obţine nici măcar egalul, care i-ar permite calificarea în optimi.

Cote pariuri: Galatasaray (4) – egal (3.60) – Juventus (1.85)

Meci tur: Juventus – Galatasaray 2-2

Schalke 04 – FC Basel (grupa E, miercuri 21:45) 

Grupa în care evoluează Steaua este una a surprizelor, însă fără vreo legătură cu evoluţia campioanei României. O echipă care ar putea deveni revelaţia acestui sezon este FC Basel, care după ce a învins Chelsea în ambele meciuri, a urcat pe locul al doilea, la un punct în faţa nemţilor de la Schalke. 

Meciul elveţienilor din deplasare, cu Schalke, va fi fără îndoială unul pe viaţă şi pe moarte. Atât Schalke, cât şi Basel, vor să dea lovitura. Nemţii vor evolua în faţa propriilor suporteri, iar cum ultimele meciuri, inclusiv egalul obţinut în faţa Stelei, la Bucureşti, au fost ezitante, ei vor încerca să-şi revendice locul în optimi, care, gândind după investiţii şi valoarea lotului, li se cuvine. Pe de altă parte FC Basel este singura care a reuşită să îngenuncheze super-echipa lui Mourinho şi nu o dată, ci de două ori, în timp ce nemţii s-au făcut de râs în ambele meciuri cu englezii, pierzând cu scorul de 3-0. Elveţienii îşi vor dori cu orice preţ victoria, iar întâlnirea dintre cele două echipe va fi cu siguranţă un regal de fotbal.

Meciul dintre Chelsea şi Steaua este unul fără nicio miză, englezii fiind deja calificaţi în optimi în timp ce roş-albaştrii nu mai şanse nici măcar la Liga Europa.

Cote pariuri: Schalke 04 (1.65) – egal (3.90) – FC Basel (4.75)

Meci tur: FC Basel – Schalke 0-1

Napoli – Arsenal (grupa F, miercuri 21:45)

Situaţia din grupa F este una înşelătoare pentru Arsenal. Cu toate că englezii sunt pe primul loc, în cazul în care ar pierde cu 3-0 în Italia, iar Dortmund ar câştiga din nou în faţa celor de la Marseille, Arsenal ar fi eliminată din Liga Campionilor. 

Cu toate că o victorie cu 3-0, care să le asigure continuitatea în optimile competiţiei, chiar şi în faţa propriilor suporteri, pare o misiune imposibilă pentru Napoli, englezii de la Arsenal nu vor trata cu indiferenţă meciul din Italia. Marseille pare o ţintă uşoară pentru Dortmund, după ce, repartizată într-o grupă a morţii, nu a obţinut nici măcar un punct. Astfel Napoli se vede nevoită să joace la victorie în confruntarea cu Arsenal.

Cote pariuri: Napoli (2.40) – egal (3.40) – Arsenal (2.75)

Meci tur: Arsenal – Napoli 2-0 

AC Milan – Ajax (grupa G, miercuri 21:45)

Probabil al doilea cel mai puternic meci după Napoli – Arsenal, este partida AC Milan – Ajax. Prima echipă calificată în optimi, din grupa G, a fost Barcelona, însă catalanii vor încerca să-şi asigure prima poziţie pentru a avea un adversar mai uşor în optimi. AC Milan a avut un parcurs cu probleme în grupe, motiv pentru care acum se află pe locul doi, la doar un punct în faţa celor de la Ajax. 

Olandezii au reintrat în cărţi pentru un loc în optimi după ce în etapa trecută au învins FC Barcelona, scor 2-1, însă pentru a se califica în faza următoare trebuie să-i învingă pe italieni la ei acasă. Ajax trece printr-o formă bună, iar italienii ar putea avea mari probleme în partida de la Milano.

Cote pariuri: AC Milan (1.62) – egal (3.90) – Ajax (5.00)

Grupa C este clar dominată de PSG, care s-a calificat deja în optimi de pe prima poziţie. Pentru locul secund se luptă Benfica şi Olympiacos, însă nu într-un meci direct, ci prin partidele disputate cu celelalte două echipe din grupă. Grecii au cele mai mari şanse, având în vedere că vor întâlni Anderlecht, ultima clasată, dar şi că rezultatele directe cu Benfica îi avantajează, în caz că vor termina grupa la egalitate de puncte. După ce Olympiacos s-a impus cu 3-0, în meciul tur, cu Anderlecht, este puţin probabil ca belgienii să încurce socotelile campioanei elene. Totuşi un meci cu faze spectaculoase ar putea fi Benfica – PSG, în care portughezii vor forţa victoria în faţa propriilor suporteri.

 

 

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă