12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRIO 2016. Decizie șocantă la BOX: Mihai Nistor a pierdut meciul, deși...

RIO 2016. Decizie șocantă la BOX: Mihai Nistor a pierdut meciul, deși adversarul a fost numărat de două ori

Arbitrii de la Rio au avut, duminică, o decizie controversată. Boxerul român Mihai Nistor a fost declarat învins, în optimi, la categoria supergrea, în meciul cu Hussein Iashaish, după ce iordanianul fusese numărat de două ori.

Mihai Nistor era singurul reprezentant al României în concurs. În ultimul meci el a controlat lupta în cea mai mare parte a timpului.

"Munceşti ca un nebun ani de zile şi se dărâmă visul tău, tot ce ai clădit, în câteva secunde, pentru că unii arbitri se uită la altceva sau, probabil, au altceva de împărţit", a delcarat pentru TVR Leonard Doroftei, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box.

O contestaţie este, însă, exclusă.  În 2014, Federaţia Internaţională de Box a decis că rezultatul unui meci poate fi întors doar în urma unei greşeli flagrante a arbitrului din ring.

"Am asistat la ceva ruşinos pentru sport. Când o sală întreagă protestează, când mii de oameni neutri flutură steagul Braziliei ca să dezaprobe decizia arbitrilor înseamnă că avem o problemă! Vă pot spune doar că lucrurile nu vor rămâne aşa", spune Octavian Morariu, membru în Comitetul Olimpic Internaţional.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă