13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTurneul Roland Garros, boicotat de sportivii participanți

Turneul Roland Garros, boicotat de sportivii participanți

Mai mulți jucători au refuzat să mai evolueze marți la Roland Garros, nemulțumiți de faptul că organizatorii au programat partidele, deși ploua, iar terenul era alunecos. Dacă Simona Halep și Aga Radwanska doar au criticat deciziile, băieții au fost mult mai hotărâți și au ieșit pur si simplu de pe teren, conform Daily Mail.

Astfel, David Goffin și Ernests Gulbis au discutat și au hotărât să nu mai joace, părăsind terenul, în pofida dorinței organizatorilor. În plus, Dominic Thiem a ieșit si el dintr-o dată de pe teren în timpul meciului cu Marcel Granollers.

Simona Halep a spus că nu regretă că nu a recurs la un asemenea gest. "Nu sunt genul sa fac asa ceva. Nu voi face niciodata asta. Oricum, bine au facut", a comentat sportiva noastra la conferinta de presa. Deocamdată nu se știe dacă jucătorii care au recurs la acest protest vor fi pedepsiți în vreun fel. În cele din urmă, în jurul orei 19:50, organizatorii au hotăt să anuleze complet meciurile de marți. Directorul turneului a anunțat însă ca se va juca la foc automat pentru a putea duce la bun sfâit competiția.

Trei zile consecutive cu ploaie şi nepăsarea organizatorilor a provocat nemulţumirea jucătorilor participanţi la turneul de la Roland Garros. Obligaţi să joace în condiţii improprii, David Goffin şi Ernest Gulbis au ieşit de pe teren, iar mai multe jucătoare au adus acuze grave oficialilor turneului.

David Goffin și Ernests Gulbis au căzut de acord să nu mai continue partida de marţi, din optimile de finală ale turneului de la Roland Garros şi au părăsit terenul, deși au fost implorați de organizatori să continue. La fel a procedat și Dominic Thiem, care a părăsit arena în timpul meciului cu Marcel Granollers Pujol.

Decizia acestora a fost luată după ce oprganizatorii au hotărât disputarea partidelor, deşi suprafaţa de joc era încă udă. după ploaie. "Sunt foarte supărată că am fost nevoită să joc pe ploaie. Nu e un turneu slab, e vorba de un Grand Slam. Cum să lași jucătorii în ploaie? Cred că le pasă de alte lucruri", a declarat şi Agnieszak Radwanska, numărul doi mondial, care a fost eliminată marţi de bulgăroaica Ţvetana Pironkova.

Deocamdată, nu se știe dacă jucătorii vor fi pedepsiți.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă