13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialRoland Garros: Djokovic - Murray, în a doua semifinală. Rafael Nadal, eliminare...

Roland Garros: Djokovic – Murray, în a doua semifinală. Rafael Nadal, eliminare istorică

UPDATE 20.40 Cea de a doua semifinală a turneului de la Roland Garros se va disputa între Novak Djokovic, cap de serie numărul 1, și britanicul Andy Murray, favoritul numărul 3.

După ce Djokovic obținuse calificarea prin eliminarea lui Rafael Nadal, un al doilea spaniol s-a oprit în sferturi, David Ferrer, al șaptelea favorit. Ferrer a fost învins de Andy Murray cu scorul de 7-6 (4), 6-2, 5-7, 6-1, după trei ore şi 16 minute.

Citește și Wawrinka – Tsonga, prima semifinală masculină. Roger Federer, eliminat!

—–

Novak Djokovic, numărul 1 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, după ce l-a eliminat pe campionul en-titre Rafael Nadal, locul 7 WTA, scor 7-5, 6-3, 6-1.

Nadal deține recordul absolut de trofee la Paris, câștigând de 9 ori Roland Garros între 2005-2014. Ibericul câștigase ultimele 5 ediții consecutiv, astfel că eliminarea sa, în sferturi, de o maniera categorie, este cu atât mai usturătoare pentru fostul număr 1 mondial.

Djokovic a avut nevoie de aproximativ 2 ore și 30 de minute de joc, după ce primul set s-a disputat în 67 de minute. Meciul de la Roland Garros a fost cel cu numărul 44 dintre cei doi, sârbul apropiindu-se la doar 2 meciuri de spaniol. Scorul în întâlnirile directe este de 23-21, pentru Nadal.

——-

Live Score Djokovic (1 ATP) – Nadal (7 ATP): 7-5, 6-3, 6-1

Ora 19.13: MECI, Djokovic!

Ora 19.07: Nadal întrerupe seria de game-uri câștigate de Djokovic, cu un punct pe propriul serviciu, într-un moment important al setului al treilea.

Ora 19.00: Setul al treilea s-ar putea încheia foarte rapid, față de primul, care a durat mai bine de o oră, sau chiar și al doilea, care s-a disputat în 46 minute. Nadal ar suferi o înfrângere poate mult prea drastică în fața marelui său rival din circuit.

Ora 18.56: Nadal nu dă semne că ar mai putea schimba ceva în soarta acestei partide. Ibericul nu reușește să-l țină în frâu pe adversarul său, care are un joc aproape fără de greșeală. Totul funcționează la Nole, schimbul în cross, mingile în lung de linie, chiar și scurtele cu reverul.

Ora 18.48: Nadal are un procentaj mai bun la câștigarea punctelor de break, însă asta și pentru că și-a procurat mai puține astfel de șanse față de adversarul său. Ibericul este fără îndoială cel mai important opozant al sârbului din turneele de zgură, însă Nadal arată doar crâmpeie din ceea ce era el în urmă cu 2-3 ani.

Ora 18.45: A început setul al treilea. Sârbul stă foarte bine la capitolul fizic. De altfel cei doi ar putea juca, în acest moment, cel mai bun tenis timp de 5 seturi, asta dacă ibericul ar reuși să întoarcă scorul.

Ora 18.40: Djokovic își trece în cont și setul al doilea, după ce a avut nevoie de nu mai puțin de 4 mingi de set. În primul set a ratat 5 mingi.

Ora 18.34: Break-ul a venit, în acest set, într-un moment crucial. Sârbul este tot mai aproape de câștigarea celui de-al doilea set, ceea ce ar duce la o a treia rundă explozivă. Cu siguranță Nadal va da totul pentru a întoarce meciul, în setul al treilea.

Ora 18.31: Nadal este apostrofat de Djokovic de fiecare dată când joacă mingi scurte. Nole are o deplasare senzațională în teren și trebuie ținut cât mai mult cu putință pe linia de fund a terenului.

Ora 18.24: Djokovic face un game alb, care este ca o gură de aer, în economia acestui joc, pentru el.

Ora 18.20: Nadal reușește să rămână periculos la fileu. De cealaltă parte, Nole are de asemenea o foarte bună intuiție la acest meci. Rămâne de văzut cât de lungă va fi partida de la Paris.

Ora 18.14: Terenul este alunecos, din cauza zgurii foarte uscată. Ar fi recomandat ca terenul să fie stropit puțin, deoarece cei doi au probleme uneori în a ajunge mingile.

Ora 18.08: Djokovic a început mai bine setul secund, față de ceea ce a arătat în ultima parte a primului set. El reușește să-și păstreze concentrarea chiar și în momentele în care ibericul pune presiune pe el.

Ora 18.00: Djoker, cum este poreclit Djokovic, a început în forță setul secund, cu un serviciu foarte bun.

Ora 17.53: Primul set este încheiat, după 67 de minute, de Novak Djokovic.

Ora 17.52: Djokovic ratează nu mai puțin de 5 mingi de set. Nadal are un serviciu foarte bun, iar urcările sale la fileu au devenit tot mai precise.

Ora 17.45: Se joacă de o oră, iar primul set încă nu s-a încheiat. Nole și Rafa ar putea tranșa prima rundă la tiebreak.

Ora 17.42: Cel de-al zecelea game al meciului a durat nu mai puțin de 12 minute, timp în care cei doi și-au anulat pe rând Avantajul (la 40-40).

Ora 17.35: Meciul a devenit foarte strâns, cu toate că Nadal este alergat mai mult de către adversarul său. În ciuda creșterii de formă a ibericului, tot liderul mondial pare să dețină controlul, cel puțin la nivel psihic.

Ora 17.25: Nadal a revenit în meci, după ce a fost condus cu 4-0. Nadal și-a îmbunătățit mult nivelul față de primele game-uri, având mingi mai în profunzime, în timp ce Nole a comis unele erori neforțate.

Ora 17.20: Regal de tenis la Paris, unde Nadal și Djokovic fac spectacol. Sârbul a avut 4-0, însă Nadal a reușit să reducă din diferență. Tribunele sunt pline, la fel ca de fiecare dată când se întâlnesc cei doi.

Ora 17.12: Nadal încearcări din răsputeri să revină în set. Câștigă 2 game-uri la rând, după își reglează forehand-ul, iar în aceste momente Djokovic este puțin stingher. Se simte tot mai incomod, după ce debutul meciului nu i-a creat niciun fel de problemă.

Ora 17.06: Nadal câștigă primul punct al meciului, pe serviciul adversarului. Ibericul reușește astfel rebreak-ul. Este important să câștige game-ul următor, pe serviciul său, pentru a reveni rămâne la un break distanță de Nole.

Ora 17.02: FABULOS! Un schimb incredibil cu 4 scurte consecutive și două loburi, încheiat, din păcate, cu o eroare neforțată a lui Nadal. În ciuda spectacolului făcut, Nadal a pierdut game-ul și a ajuns la 0-4.

Ora 17.00: Nadal a piredut deja un game pe propriul serviciu și pare să își intre cu greu în ritm. El nu a participat la Madrid, turneul de la el de acasă, tocmai pentru a fi pregătit pentru Roland Garros. Până la meciul cu Djokovic, spaniolul a arătat o formă foarte bună pe zgura pariziană.

Ora 16.55: Începutul meciului este de partea lui Djokovic. Se va impune cel mai bun din 5 seturi, astfel că se vor disputa minim 3 runde.

Ora 16.50: Terenul este foarte uscat, la fel și mingile, după o zi cu soare plin la Paris. Mingile vor sări mai sus în acest joc, ceea ce ar putea duce la meci foarte lung. Cei doi se luptă pentru un loc în semifinale. Meciul de la Paris este unul dintre cele mai așteptate sferturi de finală din ultimii ani. De regulă, cei doi se întâlneau în semifinale sau finale, dar căderea lui Nadal în clasament a permis astfel de jocuri, în faze inferioare.

Ora 16.48: Djokovic a câștigat un game alb chiar în deschiderea meciului. Sârbul pare stăpân pe situație, Nadal însă nu trebuie subestimat.

Ora 16.45: A început meciul. Djokovic are primul serviciu. 

Ora 16.45: Cei doi au intrat în arena centrală și într-un minut va debuta partida. Stadionul este plin de suporteri, peste 15.000 de persoane susținându-și favoriții.

Update ora 16.30: În scurt timp va începe meciul dintre Djokovic și Nadal. Partida anterioară s-a încheiat cu victoria Serenei Williams, scor 6-1, 6-3, în fața Sarei Errani.

—–

Liderul mondial Novak Djokovic, cap de serie numărul 1, il întâlnește miercuri, pe Rafael Nadal, al șaselea favorit, în sferturile turneului de la Roland Garros. Este al doilea duel al din acest an, cu Nadal și Djokovic la fileu.

El Clasico din tenis, duelul dintre cei doi are loc pe arena centrală de la Paris, fiind cel de-al doilea meci al zilei. În prima confruntare se vor întâlni, în sferturi, la feminin, de la ora 15.00, Serena Williams (cap de serie 1) și Sara Erra (17).

Cel mai așteptat duel din tenisul mondial – cine este favorit!

Meciurile dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, atunci când au loc în grand slam-uri, sunt precum cele dintre Real Madrid și Barcelona sau precum cel dintre Mayweather și Pacquiao dacă s-ar disputa anual. Cei doi s-au întâlnit în cariera lor de nu mai puțin de 43 de ori, iar ibericul conduce cu scorul de 23-20. Ultima întâlnire a celor doi datează de la ATP Masters 1000 de la Monte Carlo, acolo unde, deși s-a jucat în cel mai de succes turneu al spaniolului, Djokovic s-a impus cu 6-3, 6-3.

Citește și Roland Garros 2015: Wawrinka – Tsonga, prima semifinală masculină. Roger Federer, eliminat!

Djokovic, liderul mondial și Nadal, regele zgurii, se vor întâlni pentru prima dată, într-un meci de grand slam, după cel disputat, anul trecut, tot la Roland Garros. În 2014 Nadal câștiga turneul de la Paris, după ce îl învingea în finală, în patru seturi, chiar pe Djokovic.

Favorit al duelului rămâne sârbul, în vârstă de 28 de ani, după ce în 2015 a câștigat 5 din cele 7 turnee la care a participat, inclusiv primul grand slam al anului, Australian Open. Nadal a câștigat un singur turneu în acest an, de categorie ATP 250, la Buenos Aires. În plus, Djokovic, cu un record de victorii de 39-2, față de 29-9 al spaniolului, arată o formă incredibilă, având parte poate o primă parte a anului la fel de bună precum cea din 2011.

Rafael Nadal, care a stat luni bune, anul trecut, în afara circuitului, din cauza unei accidentări, nu și-a revenit încă la forma care l-a consacrat, iar înfrângerea sa în aproape toate turneele la care a participat anul acesta este grăitoare. Totuși ibericul rămâne o amenințare reală pentru sârb, în condițiile în care și în 2014 Nadal a câștigat doar două turnee majore, ambele pe zgură, Madrid și Roland Garros.

Meciul dintre cei doi va fi un adevărat regal al tenisului, cu Nadal încercând să își reconfirme statutul de rege al zgurii, iar cu Djokovic dorindu-și să facă încă un pas spre un record pozitiv în meciurile cu ibericul.

Citește și Tecău și Rojer, în semifinale! Cea mai bună performanță de la Paris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă