18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialRomânca Daniela Hondiu, MEDALIE la Jocurile Europene de la Baku

Românca Daniela Hondiu, MEDALIE la Jocurile Europene de la Baku

Sportiva română, Daniela Hondiu, a cucerit medalia de bronz, luni, în limitele categoriei 60 kg, la sambo, în cadrul Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan), informează Agerpres.

Hondiu (25 ani), legitimată la CS Farul Constanța, a cucerit anul trecut medalia de bronz la Europenele de la București și aurul la Mondialele de la Tokyo.

La Baku, Hondiu a trecut în sferturi de Kahal Shafrir (Israel), a fost învinsă în semifinale de Kalina Stefanova (Bulgaria), dar a câștigat meciul pentru bronz cu Jimenez Lopez.

Alți doi sportivi români au ratat șansa de a cuceri o medalie de bronz la sambo, Codrina Ionescu (cat. 52 kg) și Orlando Gruia (cat. 57 kg), dar, tot luni, vor mai lupta pentru treapta a treia a podiumului Valentin Damian (cat. 74 kg) și Radu Malcic (cat. +100 kg).

Bilanțul delegației României a ajuns la șase medalii, trei de argint și trei de bronz. Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă și una de bronz la paralele, Roxana Borha și Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu — 500 m, Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusă de grupul Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu, pentru ca Daniela Hondiu să ia bronzul la sambo (cat. 60 kg).

Cele mai citite

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...

Legea care obligă patronii care închiriază mașini să facă inspecția la șase luni, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă