20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânca Ebru Bolat, vicecampioană mondială la Yachting Zoom8, în Danemarca

Românca Ebru Bolat, vicecampioană mondială la Yachting Zoom8, în Danemarca

Sportiva româncă Ebru Bolat, în vârstă de 14 ani, s-a clasat pe locul al doilea la Campionatul Mondial de Yachting, clasa Zoom8, desfăşurat în Danemarca. Junioara din România a cucerit argintul după cinci zile de competiție, în care au concurat 187 de tineri din mai multe țări.

Bolat este cea mai promițătoare sporivă europeană la yahting, ea reușind să câștige, luna trecută, atât la clasa Optimist (clasa cea mai mică), cât și la Zoom8 (ambarcațiuni de trecere spre clasele superioare), competiție la care a participat și la Mondialul din Danemarca.

Ebru Bolat a fost la un pas de a cuceri și titlul mondial, ea fiind pe primul loc al clasamentului cu doar o zi înainte de finalul competiției. În ziua decisivă ea fost depășită de Ronja Gronblom din Finlanda, care a cucerit medalia de aur. Bronzul i-a revenit sportivei daneze Julie Havn.

La campionatul Mondial de Yachting, clasa Zoom8, desfășurat la Kalovig Badelaug din Danemarca, au participat 187 de participanţi, băieţi şi fete, din mai multe țări, aceștia concurând în condiții meteo variabile. 

Clasa Zoom 8 este o clasă de ambarcaţiuni mici în care concurează doar tinerii și a fost creată pentru a face trecerea de la Optimist la clasele mai mari, ca Laser.

Zoom 8 este populară în: Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, România, Estonia, Letonia şi Rusia.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă