12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, campioană europeană la tenis de masă, la cadete. Adina Diaconu, patru...

România, campioană europeană la tenis de masă, la cadete. Adina Diaconu, patru medalii de aur!

România a dominat Europenele de tenis de masă, la tineret, desfășurate, între 11-20 iulie, la Riva del Garda, Italia. Performera competiției a fost Adina Diaconu, jucătoarea cu cele mai multe medalii din cadrul campionatului, desemnată liderul noii generații.

Naționala de tineret la tenis de masă a României a obținut nouă medalii la CE: aur cu echipa feminină, argint cu echipa masculină, aur la individual feminin, aur la individual masculin, aur şi argint la dublu mixt, aur la dublu feminin, argint la dublu masculin și bronz la junioare pe echipe.

Adina Diaconu, 15 ani, a fost cea mai bună jucătoare a turneului, ea câștigând nu mai puțin de patru medalii de aur, la: echipe, la individual, la dublu feminin și la dublu mixt. Proba de dublu feminin a fost o victorie româno-belgiană, având în vedere că Diaconu a făcut echipă cu Lisa Lung (Belgia), jucătoare pe care o învinsese atât în finala de individual, cât și în cea de dublu mixt, acolo unde a făcut pereche cu Cristian Pletea.

"Sunt foarte fericită acum. Pierdusem împotriva Mariei Taylakova în proba pe echipe și am fost sub mare presiune. Anul trecut a fost o surpriză că am jucat finala, dar în această ediție toată lumea aștepta rezultate mari de la mine. De asemeni a fost ultimul meu an la cadeți, astfel că am vrut să-mi iau rămas bun în stil mare," a declarat Diaconu pentru site-ul oficial al competiției.

România și-a apărat titlul de campioană europeană la tineret, cadete, pentru a zecea oară. Adina Diaconu a făcut echipă cu Andreea Dragoman, cele două învingând Rusia, cu scorul de 3-1. La cadeți, România a cedat în finală în fața Franței, scor 2-3. Echipa a fost formată din Pletea Cristian și Rareș Șipoș. Cei doi au mai obținut argint și la dublu 

Pletea, cel mai bun cadet din lume, și-a luat revanșa în celelalte probe. El a contribuit, alături de Diaconu, la succesul României de la dublu mixt și a reușit să câștige aurul și la individual. Finala de dublu mixt a fost un duel în mare parte românesc. Adina Diaconu și Pletea i-au învins pe Rareș Șipoș/Lisa Lung, scor 3-0.

România luat bronzul la proba pe echipe la junioare, acolo unde Diana Lupu și Bernadette Balint au fost învins de Germania, în semifinală, scor 1-3. Tot la junioare va evolua și Adina Diaconu la următoarele turnee, aceasta fiind etapa care precede naționala de senioare.

Campionatele Europene reprezintă totodată un antrenament pentru cel mai important turneu al sezonului, Jocurile Olimpice de Tineret, de la Nanjing, care se vor desfăşura în perioada 17-28 august. 

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă