15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeciul România-Spania din Cupa Davis se va juca în Sala Sporturilor din...

Meciul România-Spania din Cupa Davis se va juca în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca

Federația Română de Tenis a anunțat că meciul de Cupa Davis dintre România și Spania va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, deși inițial fost luată în calcul inclusiv disputarea meciului pe stadionul Cluj Arena. Tot pe Cluj Arena s-au întâlnit și naționalele de fotbal ale României și Spaniei în cel mai important amical al acestui an pentru tricolori înaintea startului Euro 2016.

În cele din urmă Federația de specialitate a luat decizia de a programa confruntarea în aceeași sală care a găzduit și ultimele meciuri ale echipei de Fed Cup a României. 

„Întâlnirea de Cupa Davis, România – Spania, contând pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa, va fi în perioada 15-17 iulie”, a anunțat Federația într-un comunicat.  O mare necunoscută o reprezintă suprafața pe care se va juca. 

În Sala Polivalentă din oraș, echipa de Fed Cup a României a câștigat în luna februarie confruntarea cu Cehia, iar în aprilie a pierdut cu Germania barajul de menţinere în Grupa 1 mondială.

Din echipa Spaniei care va juca la Cluj va face parte şi Rafael Nadal, care are nevoie de jocuri în Cupa Davis pentru a fi eligibil la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Învingătoarea dintre România şi Spania va susţine un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Puțină istorie România vs Spania în Cupa Davis

1967 Spania- România 3-2 s-a jucat la București, Zona A – în sferturi

1969 România – Spania  4-1 s-a jucat la Valencia, Zona B – Semifinală

1975 Spania – România  3-2 s-a jucat la Barcelona, Zona A – Semifinală

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă