6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRosberg a câştigat marele premiu al Australiei

Rosberg a câştigat marele premiu al Australiei

Nico Rosberg a câştigat, prima etapă a noului sezon de Formula 1. Plecat al doilea de pe grila de start, pilotul germanul s-a impus, în faţa coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Deşi a plecat din pole-position, Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre a sosit al doilea, după ce s-a impus la în duelul cu neamţul Sebastian Vettel de la Ferrari. Vettel a fost la un pas de a pierde şi podiumul după ce, cu două tururi înainte de final, a frânat violent şi a ieşit pentru câteva sute de metri în decor.

Cursa de la Melbourne nu a fost lipsită de incidente. Spaniolul Fernando Alonso a scăpat nevătămat, după un accident, în turul 18, când a încercat să-l depășească pe Esteban Gutierrez însă a acroşat monopostului pilotului de la Haas. Roata din față dreapta a lui Alonso a fost smulsă, iar McLaren-ul său s-a izbit de parapeții de protecție.

"Am vrut să ies cât mai repede din mașină pentru că știam că mama se uită la cursă de acasă și n-am vrut să stea cu grijă" a spus la finalul cursei pilotul spaniel de la Mc Laren

Pilotul de la McLaren a mers pe picioarele lui la ambulanță și și-a salutat fanii, indicând că nu este rănit. Alonso a fost transportat la spital pentru mai multe teste și a fost lăsat să plece după ce medicii s-au asigurat că e în regulă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă