9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRUSIA mai are un singur atlet care are voie să meargă la...

RUSIA mai are un singur atlet care are voie să meargă la Olimpiadă. Pentru cei 135 de sportivi RESPINȘI, Rusia organizează o competiție internă

UPDATE: Rusia va organiza joi, la Moscova, o competiţie pentru atleţii săi, pe care federaţia internaţională de profil (IAAF) i-a exclus de la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza problemelor legate de dopaj, informează agenţia TASS. 

Atleţii ruşi excluşi de la Rio vor lua parte la o întrecere internă, organizată de Federaţia rusă de atletism, a declarat Iuri Borzakovski, antrenorul principal la echipei ruse de atletism. 

Competiţia, intitulată “Stelele 2016”, se va desfăşura pe stadionul “Fraţii Znamenski” din Moscova, pe 28 iulie. 

“În jur de 135 de atleţi vor concura. Printre ei sunt campioni şi medaliaţi olimpici, ca şi atleţi mai puţin celebri cărora li s-a interzis să participe la Rio. Săritoarea cu prăjina Elena Isinbaeva nu va concura. Ea a hotărât să se odihnească după un sezon atât de greu”, a spus Borzakovski. 

Printre sportivii care vor concura joi se numără Serghei Şubenkov, campion mondial en titre la 110 m garduri; săritorii în înălţime Maria Kucina, Ivan Uhov şi Daniil Ţîplakov; Dmitri Tarabin şi Vera Rebrik (suliţă); Ekaterina Koneva (triplusalt). 

IAAF a confirmat miercuri Rusiei că doar un singur atlet al său este eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), respingând astfel o nouă cerere a ministrului Sportului din Rusia de a-şi reconsidera poziţia. 

Singura atletă rusă prezentă la Rio va fi Daria Klişina, săritoare în lungime, care se antrenează în Statele Unite de la sfârşitul anului 2013.

——————————-

Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a confirmat miercuri Rusiei că doar un singur atlet al său este eligibil pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august), respingând astfel o nouă cerere a ministrului Sportului din Rusia de a-şi reconsidera poziţia, informează Agerpres.

”Am primit o scrisoare de la ministrul Sporturilor, Mutko, ieri (marţi – n.r.), prin care se cerea să reanalizăm cazurilor atleţilor ruşi”, a explicat IAAF într-un mail transmis AFP. 

”I-am răspuns ministrului explicându-i că regulile de eligibilitate ale IAAF au fost confirmate de Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS). Cererile făcute de cei 68 de atleţi ruşi pentru Rio au fost analizate pe bază individuală de către ‘Doping Review Board’ al IAAF, şi doar o atletă (Daria Klişina, săritoare în lungime, n.r.) răspundea criteriilor. TAS a respins în bloc apelul celorlalţi 67 de atleţi. Nu există baze juridice pentru a reconsidera aceste cazuri”, conchide textul. 

IAAF, care a suspendat Federaţia rusă de atletism din noiembrie 2015 din cauza dopajului instituţionalizat din această ţară, a emis reguli stricte pentru ca atleţii săi să poată participa la Jocurile Olimpice. 

Atleţii trebuiau să demonstreze că pregătirea lor nu a fost afectată de acest sistem, asta însemnând că trebuiau să aducă probe că au efectuat controale antidoping în străinătate. Or, marea majoritate a atleţilor ruşi se antrenează în Rusia, cu excepţia Dariei Klişina, care s-a antrenat în Statele Unite de la sfârşitul anului 2013. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă