22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialS-a încheiat era Tadici la naționala de handbal feminin. Cine ar putea...

S-a încheiat era Tadici la naționala de handbal feminin. Cine ar putea fi noul selecționer

Naționala de handbal feminin a României a rămas a rămas fără antrenor, după ce Gheorghe Tadici și-a anunțat retragerea, în cadrul ședinței CA al FR de Handbal.

"A fost cel mai bun turneu final la care am fost prezent în ultimii 7 ani, chiar şi peste cel din 2007 când am terminat pe locul 4. Cu puţină şansă şi dacă o aveam pe Adriana Nechita în lot până la capăt ajungeam pe locurile 1-4, cu toate problemele pe care le-am avut", a declarat Tadici în cadrul ședinței.

Alexandru Dedu, președintele FR Handbal a spus că este un șoc retragerea lui Tadici și că acesta a fost cel mai bun selecționer din ultimul deceniu. "Domnul Tadici s-a retras din funcţia de antrenor al naţionalei feminine. A făcut o prezentare după Campionatul European, astăzi, la şedinţa Consiliului de Administraţie, după care ne-a surprins cu anunţul său."

Antrenorul Gheorghe Tadici nu și-a dus la capăt mandatul de 4 ani, el revenind la conducerea naționalei în urmă cu doi ani și jumătate. În această perioadă România a participat la trei turnee finale: CE 2014 (locul 9), CE 2012 (locul 10), CM 2014 (locul 10). În urma evoluțiilor de la CE, eleva lui Tadici, Cristina Neagu, a fost desemnată cel mai bun inter stânga al anului, conform sondajului Handball Planet.

Acesta a fost al treilea mandat al lui Tadici pe banca naționalei, cel mai bun rezultat al său fiind argintul la CM 2005.

Gheorghe Tadici i-a propus pe secunzii săi, Florentin Pera și Bogdan Burcea, pentru postul de selecționer. Dedu a declarat că există și alte nume pe lista de înlocuitori, atât din țară, cât și din străinătate.

Cele mai citite

Alege cosmeticele și accesoriile hoteliere premium, special create pentru confortul oaspeților tăi!

În industria hotelieră, detaliile fac diferența. De la amenajarea camerei până la serviciile oferite, fiecare element contribuie la experiența generală a oaspeților. Un aspect...

Cum să ai un birou eco-friendly? 3 sfaturi și recomandări

Un birou eco-friendly presupune utilizarea produselor reciclate sau prietenoase cu mediul, ceea ce duce la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și a deșeurilor....

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...
Ultima oră
Pe aceeași temă