11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Sydney. Simona Halep a pierdut meciul cu Kuznețova

UPDATE. Sydney. Simona Halep a pierdut meciul cu Kuznețova

UPDATE 10,30: Simona Halep consideră că a jucat destul de bine la Sydney, deși a pierdut meciul, informează Mediafax.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, vineri, că nu este foarte tristă că a fost eliminată în semifinale la turneul de la Sydney, subliniind că a jucat destul de bine, deşi nu s-a concentrat la fiecare punct, informează site-ul oficial al competiţiei.

“Svetlana Kuzneţova a jucat foarte bine, cu mult topspin. Eu am încercat să-mi fac jocul, să fac un meci bun înainte de Australian Open. Sunt bine. Cred că am jucat destul de bine. Dar nu am fost concentrată la fiecare punct. Nu sunt foarte tristă că am pierdut, dar sunt dezamăgită”, a afirmat Halep.

Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney, fiind învinsă, vineri, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 25 WTA.

 

UPDATE vineri, 7.50: Simona Halep a pierdut meciul cu rusoaica Svetlana Kuznețova, cu 7-6 (5), 4-6, 6-3, în semifinalele turneului WTA de la Sydney, relatează Agerpres

Halep, principala favorită a turneului, s-a recunoscut învinsă după trei ore şi 45 de minute de joc efectiv, partida fiind reluată de la scorul de 5-4 pentru româncă în manşa inaugurală, scor la care jocul a fost întrerupt joi din cauza ploii. 

Primul set a fost adjudecat de Kuzneţova în tiebreak, cu 7-6 (5), dar Halep a revenit şi s-a impus în al doilea cu 6-4. În decisiv, rusoaica a luat primul ghem, Simona a egalat, iar apoi a ratat nu mai puţin de patru mingi de break. La scorul de 2-2 echilibrul s-a rupt, Halep a comis câteva erori şi Kuzneţova a profitat, desprinzându-se la 5-2. Simona a câştigat un ghem la zero, a irosit o minge de break la 3-5, după care Kuzneţova a reuşit să îşi apropie victoria. 

Statistica meciului a arătat că jucătoarele au reuşit câte 31 de mingi direct câştigătoare, iar Halep a făcut mai puţine erori neforţate decât adversare, 37 faţă de 47, având şi procentaje mai bune la ambele servicii, 61%-60% la primul, 44%-37/ la al doilea, însă Kuzneţova a câştigat punctele mai importante. 

Halep va primi pentru participare 36.600 dolari şi 185 de puncte WTA. 

UPDATE 13.54: Meciul dintre Halep și Kuznețova se va relua vineri, nu înainte de ora 04.00, iar finala competiţiei este pentru aceeaşi zi, de la 10.30, relatează Mediafax

UPDATE 13.30: Toate meciurile zile de joi vor fi amânate pentru vineri, din cauza ploii torențiale de la Sydney,potrivit Digi Sport. 

Semifinala de la Sydney, dintre Simona Halep și Svetlana Kuznetsova a început cu o întârziere de 4 ore și 40 de minute din cauza unei furtuni care s-a abătut asupra orașului australian.

Ploaia le-a jucat feste organizatorilor în continuare, astfel că partida dintre numărul 2 WTA și sportiva din Rusia a fost întreruptă la scorul de 5-4 pentru Halep în primul set. Kuznetsova urma la serviciu.

UPDATE 12,45: Partida Simona Halep – Svetlana Kuzneţova, de la Sydney, a fost întreruptă din cauza ploii, la scorul de 5-4, informează Mediafax.

Meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA, şi Svetlana Kuzneţova, 25 WTA, din semifinalele turneului de la Sydney, care a început joi, cu o întârziere de patru ore şi jumătate, a fost oprit după 42 de minute, din cauza ploii, la scorul de 5-4 pentru sportiva română, înaintea serviciului rusoaicei.

Partida, programată iniţial la 16.00, ora locală, a fost amânată din cauza ploii care a căzut la Sydney. În cursul ei, la scorul de 4-3 şi 30-15 pentru Kuzneţova, meciul a mai fost oprit câteva minute deoarece o ploaie uşoară a făcut alunecoasă suprafaţa de joc de pe Ken Rosewall Arena. Întâlnirea a fost reluată după ştergerea terenului, apoi ploaia şi vântul s-au înteţit.

Mai multe reprize de precipitaţii au afectat programul celor două turnee de la Sydney, WTA şi ATP.

Astfel, meciurile din turneul ATP care nu s-au disputat din acest motiv au fost reprogramate pentru vineri.

Meciurile de joi din cadrul turneului de la Sydney, printre care se număra şi semifinala feminină Simona Halep – Svetlana Kuzneţova, dar şi două întâlniri de dublu, la care participă Florin Mergea şi Raluca Olaru, suspendate din cauza ploii, au fost reluate, informează Mediafax.

În sferturi se joacă meciul dintre perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India – cap de serie numărul 4) şi echipa australiană Sam Groth/John Peers, care a fost întrerupt la scorul de 6-2, 4-4 pentru favoriţi. De asemenea, a reînceput partida din semifinalele de dublu feminin dintre cuplul Raluca Olaru / Iaroslava Şvedova (România/Kazahstan) şi perechea Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia/India – cap de serie 1), care a fost oprită la scorul de 6-2, 2-1 pentru outsideri.

Întâlnirile de simplu feminin nu au început. Partida Halep – Kuzneţova este programată pe arena centrală, după meciul de simplu masculin dintre Grigor Dimitrov şi Alexander Dolgopolov, care are loc la această oră, înregistrându-se scorul de 6-4, 1-1, pentru tenismenul bulgar.

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă