22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialSala Polivalentă din Cluj a fost finalizată. Investiție de 70 milioane lei

Sala Polivalentă din Cluj a fost finalizată. Investiție de 70 milioane lei

Sala Polivalentă din Cluj, cea mai modernă de la ora actuală din România, a fost finalizată, investiția totală ridincându-se la 70 milioane lei. Construcția va fi inaugurată pe 31 octombrie, atunci când va avea loc un concert susținut de artistul James Blunt.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, după ce a vizitat Sala Polivalentă, că Primăria Cluj-Napoca a început procedura de recepţie a acesteia, care va dura până în 15 octombrie, conform Mediafax.

”Prima concluzie pe care o am după ce am văzut sala este că avem de-a face cu o adevărată bijuterie a sportului şi a divertismentului. Noua Sală Polivalentă corespunde standardelor şi cred că va fi, pentru mulţi ani de aici înainte, cea mai frumoasă şi modernă din România, dacă nu cumva şi din Centrul şi Estul Europei”, a spus Boc.

Sala Polivalentă dispune de o pardoseală demontabilă care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic în România, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competiţiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, şi de o parcare subterană de 450 de locuri. De asemenea, există şi o sală de încălzire pentru sportivi, comparabilă cu o sală de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

Sala va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde până la 10.000 de locuri. Lucrările au început în anul 2010, însă au fost oprite la începutul anului 2012 în faza de execuţie a circa 65 la sută din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal şi InterSport.

Sala Polivalentă va fi administrată de o societate stabilită de Consiliul Local Cluj-Napoca.

Aici vor putea fi găzduite meciuri şi antrenamente pentru o varietate foarte largă de sporturi, de la karate, scrimă, aikido sau judo şi până la baschet, handbal, tenis sau gimnastică.

Inaugurarea noii construcţii va avea loc în 31 octombrie cu concertul artistului James Blunt.

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă