13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialȘansă mare pentru tricolori la calificarea la CM 2018. România, cap de...

Șansă mare pentru tricolori la calificarea la CM 2018. România, cap de serie în preliminarii!

Naționala României va avea o șansă foarte mare să se califice la Cupa Mondială din 2018, după ce tricolorii vor porni cu statutul de cap de serie în tragerea la sorți pentru preliminarii.

Parcursul bun al României din preliminariile Euro 2016 i-a asigurat statutul de cap de serie la tragerea la sorți a grupelor preliminariilor CM 2018. Indiferent de rezultatul cu Irlanda de Nord, de pe 13 iunie, România va ocupa minim locul 9 în clasamentul din luna iulie al FIFA, cel care va conta la tragerea la sorți din data de 25 iulie, de la Sankt Petersburg (Rusia).

Citește și Clasament FIFA: România își menține poziția. Cum evoluează adversarele din Grupa F

România ocupă locul 12 mondial în clasamentul FIFA, însă pentru preliminariile CM va fi luat în calcul clasamentul din Europa, unde tricolorii sunt chiar pe locul 8. Primele 9 echipe din Europa vor avea statut de favorite în tragerea la sorți a preliminariilor CM pentru regiunea UEFA.

Clasamentul primelor reprezentative din Europa: Germania (1.775 puncte), Belgia (1.509), Olanda (1.378), Portugalia (1.229), Franța (1.164), Spania (1.147), Elveția (1.146), România (1.115).

Tricolorii ar putea urca chiar pe locul 3 în Europa, dacă vor învinge Irlanda de Nord. De asemenea, o victorie la Belfast le-ar spori șansele tricolorilor la o calificare la Europeanul din 2016. După primele 5 etape tricolorii se află pe prima poziție în grupă.

Citește și Preliminarii Euro 2016: Clasamentul și rezultatele Grupei F, în care joacă România

Șansa României ar putea fi însă una în zadar, în cazul în care UEFA va decide să boicoteze Mondialul din Rusia, în urma scandalului de corupție de la FIFA. 

Citește și Greg Dyke: Europa ar putea boicota Cupa Mondială din Rusia, din 2018

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă