18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialSăptămână de foc pentru Halep: Își apără, la Dubai, primul titlu Premier...

Săptămână de foc pentru Halep: Își apără, la Dubai, primul titlu Premier 5 din carieră. Adversarele posibile

Simona Halep are un turneu cu o miză uriașă, la Dubai, între 16-22 februarie, acolo unde va avea de apărat primul său titlu Premier 5 din carieră. Iar săptămâna nu începe deloc bine pentru româncă, după ce aceasta cade un loc în clasament, începând de luni.

După meciul de Fed Cup, câștigat de România în fața Spaniei, scor 3-2, Simona Halep își reia, începând din această săptămână, meciurile din circuitul WTA. Începutul de an ar putea părea unul fulgerător, cel puțin după palmares, însă titlul cucerit și sfertul la Australian Open sunt performanțe realizate în fața unor jucătoare cu mult sub nivelul româncei. De altfel singurele jucătoare mai aproape de ea în clasament, Makarova (Melbourne) și Muguruza (Fed Cup Galați) s-au dovedit o nucă tare pentru Simona. În altă ordine de idei Dubai este locul în care s-ar putea tranșa pentru următoarele câteva săptămâni lupta pentru locul al treilea. Românca o are drept adversară, în această confruntare din clasamentul WTA, pe amica sa din Cehia, Petra Kvitova, care o va devansa, începând cu data de 16 februarie.

Citește și Halep a pierdut locul 3 mondial. Cum îl poate recăpăta la Dubai

Cap de serie 1 – șansă la o finală în Dubai

Simona își poate recăpăta locul 3 mondial dacă își va apăra titlul Premier 5, câștigat anul trecut la Doha și mutat în 2015 la Dubai. De asemenea Petra Kvitova nu trebuie să treacă de sferturile de finală. Turneu cu miză uriașă pentru Halep, Dubaiul o așteaptă cu vești destul de bune, în condițiile în care principala favorită, Serena Williams, s-a retras, înaintea acestei competiții, din cauze medicale. Astfel românca a devenit cap de serie numărul 1, urmată de Kvitova.

Singurele jucătoare de top pe care Halep le-ar putea întâlni până în finală sunt: Ekaterina Makarova (a șasea favorită) sau Andrea Petkovic (9) – în sferturi; Caroline Wozniacki (3) sau Angelique Kerber (7) – în semifinale. Românca a fost însă ușor surprinsă chiar și de jucătoare mai slabe din clasament, în debutul acestui an. Dacă Makarova a eliminat-o în sferturile Australian Open, românca a avut probleme și cu Muguruza (24 WTA, începând cu 16 februarie), în fața căreia a pierdut în meciul de Fed Cup cu Spania.

Primul meci de la Dubai îi va scoate în cale româncei câștigătoarea dintre partida Mona Barthel (39 WTA, din 16 februarie – Germania, 24 de ani) și Daniela Hantuchova (care a urcat de pe 73 WTA până pe 47, pe 16 februarie – Slovacia, 31 de ani). Barthel, în 2015: după 2 turnee încheiate în turul 1, apoi turul 2 la Australian Open, s-a oprit în sferturi la Antwerp (Belgia). Singura realizare din acest an este eliminarea lui Eugenie Bouchard (7 WTA), în turul secund, în Belgia. Hantuchova, în 2015: după 3 turnee încheiate în turul 2, inclusiv Australian Open, a câștigat titlul la Pattaya.

Românca are șanse foarte mari să treacă de primul meci, mai ales dacă o întâlnește pe Hantuchova, în fața căreia are un record de 3-0 (cu Barthel nu a jucat niciodată). În runda a treia, cea mai dificilă adversară posibilă ar fi Shuai Peng (cap de serie 16, locul 23 mondial). Apoi, din sferturi, ar putea urma jucătoarele de top amintite.

Cele mai citite

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă