11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialȘarapova, surprizătoare! Ce propunere are pentru tenisul feminin

Șarapova, surprizătoare! Ce propunere are pentru tenisul feminin

Maria Șarapova surprinde din nou, de această dată cu o declarație care ar putea schimba foarte multe tenisul feminin. Rusoaica vrea ca time-out-urile medicale să fie plătite de către jucătoare, tocmai ca acestea să fie descurajate să mimeze accidentări.

Propunerea rusoaicei, una care în teorie nu este rea, este surprizătoare atunci când vine tocmai de la Maria Șarapova. Rusoaica este cunoscută pentru pauzele lungi pe care și le ia între puncte și pentru faptul că ajunge să-și aducă adversarele la disperare atunci când, la serviciu, mimează că nu și-a pregătit bine mingea, motiv pentru care prelungește momentul de așteptare până când lovește mingea. 

"Aş face ca intervenţiile medicale să fie plătite. Cred că am vedea astfel cine are nevoie şi cine nu. Dacă s-ar plăti 2.500 de dolari sau ceva asemănător pentru o intervenţie, ar fi distractiv, cred", a declarat rusoaica după primul său meci la US Open. În ultimul meci de dinainte de US Open, în semifinalele de la Cincinnati, Șarapova a fost eliminată de Ana Ivanovici, scor 6-2, 5-7, 7-5, într-un meci în care sârboaica a cerut time-out medical în debutul setului decisiv. Pauza pe care și-a luat-o Ivanovici, care a avut nevoie de intervenții medicale, inclusiv luarea tenisunii, a enervat-o la culme pe rusoaică.

Cel mai probabil propunerea rusoaicei nu va fi luată niciodată în serios de oficialii WTA, ea putând produce dezechilibre uriașe în practică. Jucătoare cu multe milioane de dolari, câștigate din tenis, precum Ana Ivanovici, și-ar putea permite fără prea mari eforturi să plătească o sumă modică pentru a "simula" alte accidentări. În schimb, jucătoarele care abia își acoperă cheltuielile, inclusiv tinerele speranțe aflate la început de carieră, ar putea fi devastate de o astfel de măsură, ele neputându-și plăti pauza medicală. De altfel rareori o accidentare este simulată de o jucătoare tânără. Mai de grabă este întâlnită la o sportivă cu experiență, care știe când să simuleze.

Propunerea Mariei Șarapova rămâne deocamdată doar un mod prin care a ales să o înțepe pe Ivanovici. Time-out-ul medical este un drept al oricărui sportiv din lume și nu ar trebui restricționat.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă