13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialScandal în handbal: Liderul CSM București, depunctat după meciul cu Craiova. Oltenecele...

Scandal în handbal: Liderul CSM București, depunctat după meciul cu Craiova. Oltenecele câștigă cu 10-0!

Cazul ecusoanelor din handbalul feminin a stârnit un adevărat scandal, după ce s-au dat două decizii diferite. Comisia de Apel a FRH a schimbat decizia în acest caz dând câștig de cauză oltencelor, care astfel se vor impune cu 10-0 la masa verde, iar în plus, CSM va mai fi sancționat cu un punct în clasament.

Scandalul a pornit după ce la partida CSM București – SCM Craiova, bucureștencele nu au avut niciun antrenor pe bancă, lucru care atrage cu sine sancțiuni, potrivit regulamentului FRH. Mette Klit şi Adrian Vasile nu au putut lua loc pe bancă deoarece nu au avut la ei ecusoanele oficiale. Totuși oficialii CSM au invocat un furt al acestor ecusoane făcut cu bună știință de reprezentanți ai SCM, considerată o echipă apropiată a rivalei celor de la CSM, HCM Baia Mare.

Meciul a avut loc acum 2 săptămâni, iar între timp contestația oltencelor a fost respinsă de către Comisia de Disciplină a FRH. Lucrurile s-au schimbat însă după ce o altă comisie a federalilor, cea de Apel a stabilit că de fapt CSM va fi supusă sancțiunilor din regulament.

Astfel FRH a anunțat pe site-ul oficial că CSM va pierde meciul la masa verde, scor 10-0, cu toate că pe teren s-a impus cu 28-16 și în plus va pierde și un punct în clasament. După această lovitură, pe care bucureștencele au primit-o chiar înaintea meciului de miercuri cu o altă rivală, Corona Brașov, CSM va coborâ pe locul 4.

CSM București va face apel la TAS împotriva deciziei FRH. "CSM Bucuresti va formula un Recurs Extraordinar in baza art. 75 lit. B din Statutul Federatiei Romane de Handbal si va efectua toate demersurile pe langa EHF si TAS pentru a obtine cele 4 pct din clasament castigate in mod sportiv, pe terenul de joc", anunță clubul bucureștea pe site-ul propriu.

Clasamentul după decizia FRH: Corona Brașov 19 pct. (+62 golaveraj), HCM Baia Mare 18 pct. (+68), SCM Craiova 18 pct. (+11), CSM București 17 pct. (+83).

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...
Ultima oră
Pe aceeași temă