9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialScandalul sportivilor dopaţi continuă. Hackerii ruşi au publicat o nouă listă, pe...

Scandalul sportivilor dopaţi continuă. Hackerii ruşi au publicat o nouă listă, pe care se află şi o româncă

Hackerii auto-intitulaţi Fancy Bears au publicat, joi, o a doua listă cu sportivi care s-au doptat. Pe site-ul lor, fancybear.net, se poate citi acum „WADA databases. Part 2”, iar lista conţine sportivi din mai multe ţări, între care şi Româna.

După ce, miercuri, grupul “Fancy Bears” a publicat informaţii medicale care ar atesta că nume mari ale sportului american ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate la JO de la Rio, joi a apărut o nouă listă, de această dată cu sportivi care au reprezentat diverse naţionalităţi.

„Vom continua să expunem atleţii care violează principiile fair play-ului folosind substanţe de dopaj. Lista dependenţilor de astfel de substanţe nu conţine doar sportivii din echipele olimpice de top, ci şi pe cei care au concurat pentru alte ţări.”, se poate citi pe prima pagină a site-ului hackerilor, care se presupune că ar fi ruşi.

Pe această nouă listă se află şi canotoarea română Roxana Cogianu, care a făcut parte din echipa care a cucerit bronzul, anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Rio. Potrivit fişei medicale publicate de hackeri, românca ar fi folosit dexametazonă, substanţă care este interzisă deoarece creşte rezistenţa la efort.

Citeşte Scandal în sport! Mari stele americane de la JO 2016, între care Serena Williams şi Simone Biles, ar fi fost dopate. Hackeri ruşi ar fi obţinut documente medicale confidenţiale

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a condamnat atacul cibernetic, iar primele sportive apărute pe lista de miercuri au confirmat că folosesc substanţele indicate în fişele medicale, în scop terapeutic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă