14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSchimbări la Federaţia Română de Ciclism

Schimbări la Federaţia Română de Ciclism

Continuă scandalurile în Federaţia Română de Ciclism. 21 de cluburi sportive au votat ieri, în cadrul unei şedinţe a Adunării Generale Extraordinare mai multe puncte pentru bunul mers la lucrurilor. Tot ieri, cluburile au decis că Adunarea  Generală organizată pe 14 iulie de Nicolae Plugaru a fost una nestatutară.

11 noi cluburi au fost afiliate, ieri, la Federaţia Română de Ciclism:  As. C.S.Cheile Grădiştei, C.S.Interteam, C.S.Triumph 33 Cycling, C.S.Racing Bike Pro Arad, C.S.Clujul Pedaleaza, C.S.Velo Sport Oradea, C.S.M. VSK Miercurea Ciuc, As. Club Sportiv Tandem Arena, C.Ciclism şi Triatlon Sibiu, A.S.F. Zărneşti, A.C.S. Bike Expert.

Doi vicepreşedinţi au fost ieri revocaţi din funcţie. Este vorba despre Radu Zemianschi- la solicitarea lui şi Michelle Manganielo- care locuieşte în Italia şi nu cunoaşte limba română. Ei au fost înlocuiţi cu Ovidiu Tudor Oprea-singurul român participant la JO 2004 la ramura ciclism,  şi Viorel Grosu- antrenorul lotului national de juniori. La fel, trei membri ai Consiliului de Administraţie au fost şi ei revocaţi pentru refuzul sistematic de a se prezenta la şedinţele CA convocate de preşedintele în exerciţiu, Eduard Carol Novak. Este vorba despre: Ovidiu Cismaru, Constantin Ilinca şi Ion Gabriel Poenaru. În locul acestora, au fost aleşi în CA: Ion Parlici, Ioan Stoica şi Ovidiu Simen.

Federatia Romana de Ciclism informeaza totodata opinia publica ca asa-zisa Adunare Generala Extraordinara, desfasurata pe 14 iulie la Bucuresti, in care s-a votat printre altele "realegerea" lui Nicolae Plugaru in functia de presedinte este ilegala si nestatura si are efect zero asupra activitatii acestui sport.

Adunarea Generală organizată pe 14 iulie, al Bucureşti a fost declarată nestatutară.

"După Adunarea Generala de la Sibiu, am clarificat absolut toate lucrurile la federaţie astfel încât să nu mai existe nicio posibilitate de interpretare a celor rău intenţionaţi. Grupurile de interese ale fostei conduceri îl pot alege preşedinte pe Plugaru şi de o sută de ori. Cât timp justiţia şi MTS nu validează acest act nestatutar şi ilegal, intrunirea lor reprezintă doar reuniunea unei găşti. Noi avem în aceste zile mai multe discuţii cu reprezentanţii UCI (Uniunea Ciclistă Internaţională) pentru a-i lămuri definitiv despre situaţia reală a federaţiei şi sunt foarte optimist că în scurt timp ne vom putea desfăşura din nou activitatea la parametri maximi", a declarat Eduard Carol Novak, preşedintele FR Ciclism, se arată într-un comunicat remis de Federaţia Română de Ciclism.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă