8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSelecționerul României, Lynn Howells: "O victorie entuziasmantă! Acum urmează finala cu Italia"

Selecționerul României, Lynn Howells: “O victorie entuziasmantă! Acum urmează finala cu Italia”

Selecţionerul galez al naţionalei de rugby a României, Lynn Howells, a spus că victoria istorică a “Stejarilor” la Cupa Mondială a fost una entuziasmantă, însă că de acum urmează un meci și mai important, cel cu Italia, care este ca o finală.

“O victorie entuziasmantă pentru echipa noastră. Nu am jucat foarte bine toate cele 80 de minute. Şi din nou am pierdut un jucător, destul de repede. Asta a făcut o mare diferenţă. Dar aşa cum am spus mereu despre devotamentul şi determinarea jucătorilor mei, au făcut-o din nou şi au reuşit să câştige meciul. Am spus mereu că asta e o semifinală pentru noi. Acum trebuie să jucăm finala cu Italia. Cel mai important lucru este că vreau să mulţumesc Canadei pentru meci, cred că au fost foarte buni. Dar vreau să le mulţumesc şi jucătorilor mei pentru că, încă o dată, şi-au arătat determinarea. Meciul cu Italia urmează acum şi este unul dificil pentru noi, dar lucrurile par ceva mai simple pentru că am reuşit acest rezultat mare azi”, a spus Howells, conform digisport.ro.

România a reuşit cea mai importantă revenire din istoria Cupei Mondiale de rugby, după ce a întors scorul de la 0-15, în meciul cu reprezentativa Canadei. Stejarii erau conduși, în minutul 52, cu scorul de 15-0, iar în mai puțin de 30 minute au întors rezultatul la 17-15.

Pentru România au marcat Mihai Macovei (două eseuri) şi Florin Vlaicu (două transformări, o lovitură de penalitate).

Clasamentul grupei D este următorul: 1. Irlanda – 14 puncte (3 meciuri), 2. Franţa – 14 puncte (3 meciuri), 3. Italia – 5 puncte (3 meciuri), 4. România – 4 puncte (3 meciuri), 5. Canada – 2 puncte (4 meciuri).

Ultimul meci al naționalei la Mondialul din Anglia va fi unul cu miză. Cu toate că nu mai sunt șanse pentru calificarea în sferturile turneului, va avea accesul asigurat la CM 2019 în cazul în care va învinge și Italia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă