14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSemifinalele tur din Liga Europei propun favorite pentru Marea Finală două grupări...

Semifinalele tur din Liga Europei propun favorite pentru Marea Finală două grupări din același campionat

Joi seară, s-a jucat în cea de-a doua competiție ca importanță inter-cluburi în Liga Europei: faza semifinalelor tur. S-au marcat cinci goluri, însă    într-un dezechilbru total. În Ucraina, s-au marcat 4 goluri, iar Spania a înscris doar o dată.

Șahtior Donetk – Sevilla: 2-2

Şahtior Donetk a încheiat la egalitate meciul tur împotriva Sevillei, într-o partidă spectaculoasă, cu patru goluri, iar Sevilla acum are prima şansă de a se califica în finala Europa League. În prima repriză, elevii lui Mircea Lucescu au reuşit să întoarcă scorul în numai 13 minute, dar s-au văzut egalaţi în minutul 81, după ce Ferreyra a făcut un fault în propriul careu.

Istoricul meciului, echipele care au evoluat și marcatorii

Şahtior – FC Sevilla 2-2 (Marlos 23, Stepanenko 36 / Vitolo 6, Gameiro 81-pen)

ŞAHTIOR: Pyatov – Srna, Kucher, Rakitsky, Ismaily – Malyshev, Stepanenko – Marlos, Kovalenko, Taison – Ferreyra

FC SEVILLA: Soria – Mariano, Rami, Carrico, Escudero Palomo – Krychowiak, N'Zonzi – Vitolo, Banega, Konoplyanka – Gamerio

Dacă va trece de Sevilla, antrenorul român Mircea Lucescu va ajunge pentru a doua oară cu Şahtior în ultimul act al competiţiei.  Lucescu a mai jucat finala Europa League în 2009, fostă UEFA, când a şi câştigat trofeul. Şahtior întâlneşte însă o expertă a competiţiei, cu patru trofee de acest gen în palmares.

A doua semifinală: Villareal – Liverpool, 1-0

Villarreal şi Liverpool nu au oferit spectacolul aşteptat, iar calificarea se hotărăşte pe Anfield. Firmino a fost aproape să înscrie un gol de generic pentru Liverpool în minutul 65, dar mingea a lovit bara din dreapta lui Asenjo. A lovit însă Adrian, în penultimul minut de prelungiri, iar Villareal pleacă cu prima şansă la calificare.

Istoricul meciului, echipele care au evoluat și marcatorii:

Villarreal – Liverpool 1-0 (Adrian 90+2)

VILLARREAL: Asenjo – Mario Gaspar, Bailly, Ruiz, Costa – Dos Santos, Pina, Bruno, Suarez – Soldado, Bakambu

LIVERPOOL: Mignolet – Clyne, Toure, Lovren, Moreno – Lallana, Allen, Lucas Leiva, Milner – Firmino, Coutinho.

Liverpool pare favorită, după returul incredibil cu Borussia Dortmund, în care a revenit de la 1-3 şi a câştigat, însă echipele din Spania au dominat competiţiile internaţionale în ultimii ani.

Jurgen Klopp are însă serioase probleme de lot. Managerul lui Liverpool nu se va putea baza pe Christian Benteke, Emre Can, Joe Gomez, Jordan Henderson, Divock Origi şi Danny Ings.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă