10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSerena Williams, favorita seriei WTA din SUA. 7 motive pentru care va...

Serena Williams, favorita seriei WTA din SUA. 7 motive pentru care va câștiga US Open!

Serena Williams, lider WTA, este marea favorită a turneelor americane din această vară. Williams a evoluat în forță în 2015 și ar putea încheia anul într-un mod perfect, cu toate cele 4 grand slam-uri câștigate.

Serena Williams este doar liderul clasamentului WTA, ci și liderul moral al turneelor din SUA, ea deținând mai multe recorduri. Americanca are un record al victoriilor de 105-6, pe terenurile din SUA, începând din 2011, când a încheiat o pauză îndelungată, și până în prezent. Iar după ce a câștigat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, ei îi mai lipsește doar US Open pentru a aduna într-un an toate cele patru turnee de Mare Șlem.

Citește și Simona Halep, calendar INFERNAL în SUA. Cum arată lupta pentru CLASAMENT în turneele WTA americane

WTA propune, pe site-ul propriu, 7 motive pentru care liderul mondial va câștiga cele mai multe puncte în seria americană:

1. Atacă în forță vara americană, cu multe meciuri. Williams va avea avea multe meciuri în picioare înainte de US Open, astfel că dacă nu va avea probleme fizice tenisul său va fi la cel mai înalt nivel.

2. Stanford, turneu de succes. Își începe seria americană cu un turneu de încălzire, la Stanford. A câștigat toate cele trei ediții la care a participat (2011, 2012 și 2014), având un record de 13-0.

3. Toronto, un alt turneu pe care îl domină. Toronto și Montreal fac rocada în fiecare an pentru a organiza turneul Premier 5 Rogers Cup. Americanca se simte foarte confortabil mai ales la Toronto, unde se organizează anul acesta. Williams a cucerit ultimele două turnee, din 2011 și 2013.

4. Deținătoarea titlului la Cincinnati. Williams își va apăra titlul în cel de-al doilea turneu Premier 5 din seria americană, cel de la Cincinnati.

5. Campioana Emirates Airline US Open Series în trei din ultimii patru ani. Williams a cucerit seria US Open, având cele mai multe puncte adunate, în 2011, 2013 și 2014, după ce în 2012 a lipsit deoarece a participat la Olimpiada de la Londra.

6. Orice ar fi US Open rămâne turneul forte. Indiferent cât de rău i-a mers în circuit, Williams a făcut mereu o figură frumoasă la US Open. Ea a cucerit ultimele trei ediții ale grand slam-ului american din ipostaze diferite: ca număr 4 mondial (2012), lider autoritar (2013), după eliminări timpurii în alte turnee majore (2014). US Open rămâne locul în care Williams renaște.

7. Anul 2015, unul dominat autoritar. Serena Williams este lider autoritar, la fel ca în 2013, iar câștigarea US Open va depinde doar de condiția sa fizică. Cu un record al victoriilor de 40-1, ea a fost învinsă doar de Petra Kvitova (semifinale Madrid).

Serena Williams ar putea chiar să nu evolueze deloc în seria americană și tot ar rămâne lider mondial, deoarece are în clasament de două ori mai multe puncte față de urmăritoarea sa, Maria Șarapova. Însă pentru spiritul de luptă al Serenei Williams o evoluție sub așteptări nu a fost și nu va fi niciodată o opțiune.

Calendarul turneelor americane: Stanford – Premier (3-9 august), Toronto – Premier 5 (10-16 august), Cincinnati – Premier 5 (17-23 august), New Haven – Premier (24-30 august), US Open – Grand Slam (31 august – 13 septembrie).

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă