16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSerena Williams s-a retras din tenis pentru tot restul anului. Când ar...

Serena Williams s-a retras din tenis pentru tot restul anului. Când ar putea deveni Simona Halep lider mondial

Serena Williams, liderul WTA, și-a anunţat retragerea din circuitul de tenis feminin până la finalul acestui an. Americanca nu va evolua la Beijing şi Turneul Campioanelor Singapore, unde deținea titlul și unde Simona Halep își va încheia sezonul actual.

Citește și Halep ar putea deveni lider mondial la Australian Open! Dezvăluiri făcute de antrenorul Serenei Williams

Williams a luat decizia la sfatul antrenorului și prietenului său, Patrick Mouratoglou, care anunța încă de ieri că americanca și-ar putea anunța retragerea din circuit pentru restul anului. Serena a fost dezamăgită de faptul că nu a reușit Marele Șlem (câștigarea tuturor celor 4 Grand Slam-uri dintr-un an), după ce a fost învinsă în semifinalele US Open, aceeași rundă în care a cedat și Simona Halep. Americanca nu a reușit să revină la forma sa maximă după această înfrângere, iar Mouratoglou a spus că ei îi lipsește și motivația.

Halep, număr 1 WTA între Aussie – Paris 2016

În aceste condiții, Simona Halep s-ar putea apropia foarte mult de liderul mondial, în clasament, după Australian Open 2016 (Aussie), în februarie. Însă românca ar trebui să aibă o serie foarte bună de victorii. Câștigarea turneelor Beijing, Singapore și Australian Open i-ar aduce automat prima poziție româncei, însă acesta rămâne un scenariu cu puține șanse de reușită.

Cel mai probabil, dacă Serena nu-și va putea apăra punctele câștigate în 2015, românca ar putea-o detrona la turneul de la Roland Garros, sau chiar înaintea acestuia, în cel mai realist scenariu posibil. 

În acest moment Williams este la adăpostul celor 11.285 puncte, cu 4.615 mai multe față de principala sa rivală, Simona Halep. Williams nu are cum să piardă prima poziție mondială până la finalul Australian Open 2016.

 

 

 

 

Cele mai citite

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă