21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, calificată în turul doi la Madrid. Recordul depășit de numărul...

Simona Halep, calificată în turul doi la Madrid. Recordul depășit de numărul 5 mondial!

Simona Halep, numărul 5 mondial, s-a calificat, luni, în turul al doilea al turneului Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 3.671.405 euro. Halep a reușit să depășească recordul de 3 milioane de dolari câștigați din premii, stabilit în tenisul feminin românesc.

Cap de serie numărul 4, Halep a învins-o, în prima rundă pe nemțoaica Julia Goerges, cu scorul de 6-2, 6-0, după o oră şi trei minute. Goerges venise din calificări şi ocupă poziţia 97 în ierarhia WTA.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lara Arruabarrena, beneficiară a unui wild-card şi locul 145 WTA. Spanioloaica a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de Ţvetana Pironkova, din Bulgaria, poziţia 43 în clasamentul mondial.

Halep a reușit astfel să ajungă la un total de peste 3 milioane de dolari, bani câștigați doar din premii din tenis. Totuși suma este brută, astfel că în urma taxelor, românca a încasat mai puțini bani. Ea este urmată de Sorana Cîrstea, care a adunat puțin peste 2,7 milioane de dolari.

Tot În turul secund al turneului de la Madrid s-a mai calificat, azi, Irina-Camelia Begu, care o va întâlni mai departe pe Sabine Lisicki.

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă