16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, despre decizia privind participarea la JO de la Rio: Sunt...

Simona Halep, despre decizia privind participarea la JO de la Rio: Sunt dezamăgită, dar mă voi pregăti pentru Tokyo

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat, luniă că regretă decizia de a renunța să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, precizând că are de gând să se pregătească pentru Olimpiada de la Tokyo, care va fi organizată peste patru ani. Totodată, sportiva s-a declarat dezamăgită de modul în care o percepe publicul din România, informează Agerpres.

„Am fost foarte dezamăgită că a trebuit să decid să nu merg acolo (la Rio, n. red.), dar a fost mai bine pentru sănătatea mea. Nu e ușor pentru mine să călătoresc atât de mult și să mănânc în diferite locuri, dar a fost cu siguranță o Olimpiadă excelentă pentru tenisul românesc, deoarece (Florin Mergea și Horia Tecău, n. red.) au jucat finala masculină de dublu. Sunt dezamăgită, dar mă voi pregăti pentru Tokyo! Tenisul nu e ca gimnastica la Jocurile Olimpice, dar mergi să joci pentru țara ta și câștigarea unei medalii înseamnă mult pentru orice sportiv. Am jucat deja (la Jocurile Olimpice, n. red.), la Londra, și m-am bucurat de sentimentul pe care l-am trăit acolo și la ceremonia de deschidere”, a declarat Halep.

Citește și: Simona Halep a pierdut o poziție în clasamentul WTA

Halep a mărturisit că a urmărit multe întreceri la Jocurile Olimpice de la Rio: „Am văzut totul. La gimnastică, Simone (Biles) este incredibilă. L-am urmărit și pe Phelps. Știu totul acum. Am văzut și finala de la tenis, iar Monica Puig a jucat atât de bine. Am văzut ce a scris pe Twitter — stau mai mult pe Twitter în ultima vreme — cum a fost foarte motivată și încrezătoare. A fost șocant doar din pricina clasamentului, pentru că joacă foarte bine”.

Halep s-a plâns și de felul în care este percepută în România: „Lumea nu știe cât de mult muncesc în fiecare zi, când mă antrenez și joc chiar dacă nu mă simt bine. Ei văd doar meciurile și cred că tot ce fac e să merg la cumpărături. E drept că merg la cumpărături, dar nu atât de des”.

Simona Halep va juca direct în turul al doilea la Cincinnati, cu învingătoarea dintre kazaha Iulia Putințeva și germanca Annika Beck.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă