14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, înaintea turneului de la Indian Wells: Nu resimt nicio presiune

Simona Halep, înaintea turneului de la Indian Wells: Nu resimt nicio presiune

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, are de apărat, în luna martie, 1390 de puncte. Cu toate acestea, ea a declarat că nu resimte presiunea, înaintea turneului de la Indian Wells, dar că rezultatele negative ar putea să o scoată din topul primelor 10 jucătoare WTA, informează Agerpres.

Românca a participat, luni, la dezvelirea picturii sale murale de la Indian Wells şi a vorbit despre revenirea la turneul californian, unde anul trecut a câştigat cel mai important titlu din cariera sa. Potrivit tragerii la sorţi de anul acesta, Halep, cap de serie numărul cinci, se află pe acelaşi sfert de tablou cu liderul mondial Serena Williams şi sora ei Venus. 

„Nu, nu resimt nicio presiune. Cel mai important lucru este să fiu sănătoasă, iar când sunt sănătoasă sunt cu adevărat fericită. Cu siguranţă, am avut două luni dificile, decembrie şi ianuarie, nu m-am putut pregăti prea bine”, a declarat Simona Halep, care a început anul ca numărul doi mondial, dar are un bilanţ de trei victorii şi cinci înfrângeri (un succes şi un eşec în Fed Cup, n. red.), pierzând ultimele trei meciuri, fapt care a dus-o pe locul cinci în lume. 

Jucătoarea constănţeană de 24 de ani a afirmat că şi-a perfecţionat jocul la antrenamente şi a reuşit să îşi găsească ritmul. 

În drumul spre Indian Wells, Halep a făcut o escală la Las Vegas, unde s-a întâlnit cu antrenorul său, Darren Cahill, lucrând alături de foşti campioni precum Steffi Graf şi Andre Agassi. Halep i-a întâlnit pentru prima oară pe cei doi şi a încercat să obţină cât mai mult din acest lucru. 

„A fost o experienţă extraordinară. E foarte important pentru un jucător să întâlnească foşti mari campioni. Ei au trăit deja aceste emoţii şi ştiu să explice fiecare sentiment pe care îl ai. Am învăţat multe lucruri de la ei şi vreau să le mulţumesc pentru acest lucru”, a precizat Simona Halep. 

Ajungând în sudul Californiei, Halep a spus că deja simte vibraţii pozitive după victoria de anul trecut: ”Fiecare zi a fost o amintire deosebită pentru mine. M-am simţit bine, (a fost o) atmosferă bună tot timpul, iar în timpul meciurilor spectatorii au fost fantastici. E plăcut să revin aici sănătoasă şi pregătită să joc. Sper să am meciuri bune. Îmi place foarte mult acest turneu”. 

Simona Halep va intra direct în turul al doilea la Indian Wells, adversara sa fiind învingătoarea dintre americanca Vania King (27 ani, 202 WTA) şi o jucătoare venită din calificări. 

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă