13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, învinsă la Wimbledon, urmărită de ghinion!

Simona Halep, învinsă la Wimbledon, urmărită de ghinion!

Simona Halep, cap de serie numărul 3, a fost învinsă, în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, cu scorul de 6-7(7), 2-6, de canadianca Eugenie Bouchard, cap de serie 13, de doar 20 de ani. Românca a avut un start de meci foarte bun, însă jocul ei a avut foarte mult de suferit după ce, în al patrulea game al primului set, s-a accidentat la glezna piciorului stâng.

Semifinala de la Wimbledon, dincolo de un meci dramatic, în care Halep ar fi avut mai multe șanse dacă nu s-ar fi accidentat, reprezintă cea mai mare performanță reușită de o româncă în cadrul turneului de Grand Slam britanic. În edițiile anterioare ale turneului, Halep a ajuns doar până în turul al doilea. Grație evoluției de la Wimbledon, Halep va rămâne numărul 3 mondial și săptămâna următoare.

Halep a avut parte de adversare mai ușoare în prima parte a turneului, cu toate că ea a trecut cu mare ușurință și de Sabine Lisicki, o specialistă a Wimbledon-ului, finalist anul trecut. Iar semifinala a fost controlată, în prima parte, tot de româncă, după care a avut loc accidentarea care a produs, în mod vizibil, o schimbare în jocul Simonei.

Totuși Halep a dat dovadă de un psihic puternic și cu toate că era aproape de eliminare, nu a cedat ultimul game în care s-a aflat la serviciu. A luptat până a făcut 2-5, după care a fost la un pas de a câștiga pe serviciul canadiencei și de a reintra în joc. A fost însă prea târziu, iar Bouchard a trimis o ultimă servă foarte bună pentru a încheia jocul.

După primele trei turnee de Grand Slam ale anului, în care Halep a ajuns în fazele superioare, pentru româncă urmează alte turnee importante: cele de categorie Premier 5, de la Montreal și Cincinnati sau US Open, ultimul turneu de mare șlem al anului.

Însă cel mai apropiat turneu, în care românii o vor putea vedea evoluând chiar în fața ochilor pe Simona Halep, este cel de categorie Internațional, de la București. Românca și-a anunțat deja participarea la acest turneu, care debutează pe 7 iulie. Rămâne de văzut dacă va mai putea onora invitația, în cazul în care accidentarea din semifinalele Wimbledon se va dovedi a fi mai gravă.

Parcursul Simonei la Wimbledon:

Simona Halep a avut sorții de partea sa la stabilirea tabloului principal al competiției. La fel ca și la Roland Garros, drumul până în fazele superioare nu i-a adus româncei, la fileu, nicio adversară de temut. Însă Halep a reușit să facă meciuri mari chiar și atunci când au început să-i iasă în cale adversare de calibrul său.

Primele trei tururi i-au scos în cale jucătoare din subsolul clasamentului, precum: pe brazilianca Teliana Pereira, 88 WTA; Lesia Țurenko, 170 WTA; Belinda Bencici, 17 ani și  71 WTA;.

Cea mai dificilă partidă din prima parte a turneului a fost cea din turul doi, când a avut nevoie de trei seturi și 109 minute de joc, cel mai lung meci al său la Wimbledon, pentru a o învinge pe Țurenko.

Următoarele două meciuri au fost încheiate de Halep fulgerător, ambele în două seturi, ambele în doar 57 de minute. Au fost și cele mai dificile adversare ale româncei din acest turneu. Pe Zarina Dias, locul 72 WTA, a învins-o cu 6-3, 6-0. Apoi, tot fără drept de replică, a trecut, în sferturi, de Sabine Lisicki, cap de serie 19, cu scorul de 6-4, 6-0.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă