12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, lider mondial în Cursa spre Singapore! Muguruza, principala amenințare

Simona Halep, lider mondial în Cursa spre Singapore! Muguruza, principala amenințare

Simona Halep, 2 WTA, ocupă primul loc în Cursa spre Singapore, ierarhia care stabilește jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor și care include doar punctele câștigate în anul în curs. Românca este urmată de cea mai nouă rivală a sa din top 5 WTA, Garbine Muguruza.

Simona Halep a acumulat, în 2015, 5.790 puncte, față de totalul de 6.580 pe care îl are în clasamentul general al WTA. Românca a urcat pe primul loc în “Road to Singapore” după ce Serena Williams nu și-a confirmat locul la Turneul Campioanelor, americanca fiind prima jucătoare care s-a calificat la acest turneu. Williams a anunțat încă de luna trecută că se va retrage din circuit pentru tot restul anului deoarece nu trece prin cea mai bună formă.

Citește și Clasament WTA: Muguruza amenință topul mondial. Câte puncte avans are Simona Halep

În aceste condiții principala rivală a Simonei Halep, la Singapore, va fi iberica Garbine Muguruza. Jucătoarea din Spania, care a urcat pe locul 4 mondial după ce a câștigat turneul de la Beijing, are în ierarhia Road to Singapore” 4.511 puncte.

Jucătoarele calificate la Singapore (care și-au confirmat prezența): 1 (2 WTA) Simona Halep 5.790 puncte; 2 (4) Garbine Muguruza 4.511; 3 (3) Maria Sharapova 4.322; 4 (5) Petra Kvitova 3.491.

Celelalte jucătoare care se luptă pentru locurile 5-8:

5 (7 WTA) Angelique Kerber (Germania) 3.330 
6 (12) Agnieszka Radwanska (Polonia) 3.245 
7 (6) Lucie Safarova (Cehia) 3.221 
8 (9) Flavia Pennetta (Italia) 3.153 
9 (16) Timea Bacsinszky (Elveţia) 3.133 
10 (10) Carla Suarez Navarro (Spania) 3.030. 

 Turneul Campioanelor, de la Singapore, va debuta pe 26 octombrie și aducă față în față 8 dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, respectiv 8 cele mai bune perechi din tenisul la dublu. Simona Halep a disputat finala, anul trecut, fiind învinsă de Serena Williams.

Cele mai citite

Piedone, Firea, Nicușor și Burduja vor în primărie; primăria ar putea intra în Șoșoacă

IlustrațieȘ Marian Avramescu Nicușor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu – Piedone, Sebastian Burduja și teoreticul candidat al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) visează să...

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Înregistrare uluitoare care aruncă în aer gașca generalilor

O înregistrare cutremurătoare, publicată în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, dezvăluie o discuție tensionată între doi protagoniști cheie, Tocaci...
Ultima oră
Pe aceeași temă