21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, norocoasă la Wimbledon doar până în sferturi

Simona Halep, norocoasă la Wimbledon doar până în sferturi

Simona Halep, cap de serie numărul 3, a reușit cea mai bună performanță a carierei la Wimbledon, ajungând pentru prima dată în sferturile competiției, după ce a trecut, în optimi, de Zarina Dias, locul 72 WTA. Românca a dat lovitura, anul acesta, la toate cele trei turnee de Grand Slam la care a evoluat, iar la ultimele două a avut și sorții de partea sa.

Rămasă principala favorită a competiției, după ce Serena Williams, cap de serie numărul 1 și Na Li, cap de serie 2, au fost eliminate, Simona Halep a defilat până în sferturi. Mai departe Halep va întâlni prima adversară din top, nemțoaica Sabine Lisicki (locul 19 WTA), iar în semifinale drumul româncei ar putea fi chiar mai anevoios, o posibilă adversară fiind tot o nemțoaică, Angelique Kerber, cap de serie numărul 9.

După un start mai greoi, trecând în prima rundă de ucraineanca Lesia Țurenko, cu 6-3, 4-6, 6-4, românca a câștigat fără emoții următoarele două runde. Halep a avut parte și de puțin noroc în stabilirea adversarelor, ea nimerind pe o parte a tabloului principal în care, până în sferturi, drumul i-a fost presărat doar cu adversare modeste. Lesia Țurenko (170 WTA), Belinda Bencici (71 WTA) sau Zarina Dias nu au putut să-i pună probleme reale numărului 3 mondial. Singura dintre cele trei care ar fi putut să-i creeze probleme a fost chiar Dias, o tenismană care a urcat în ultimul an 150 de locuri pentru a ajunge numărul  72 WTA. Nu a fost cazul pentru complicații, românca învingând-o în doar 57 de minute.

Halep a șocat, însă, după ce a declarat, înaintea meciului cu Dias, că sunt multe jucătoare care o pot învinge. Totuși românca rămâne încrezătoare în șansa sa. Declarația Simonei poate avea o altfel de interpretare, aceea că, după cum a demonstrat la fiecare turneu important, pentru ea nu există favorite sau adversare cu a doua șansă. Halep a mai spus că în fiecare zi are un nou obiectiv și se concentrează pentru a-l atinge.

Halep, în fazele superioare ale Wimbledon-ului

Într-o notă pozitivă și cu o ascensiune rapidă până în sferturi, Simona Halep își continuă drumul pe iarba de la Wimbledon. Dacă nu vor exista amânări ale meciurilor, Halep ar trebui să joace, în sferturi, împotriva Sabinei Lisicki, miercuri, cel mai probabil pentru una dintre cele două curți centrale.

Sabine Lisicki rămâne una dintre jucătoarele de temut la Wimbledon, ea reușind în anii anteriori să ajungă chiar până în finală, astfel că bilanțul pozitiv pe care îl are românca în întâlnirile directe cu jucătoarea germană nu mai reprezintă chiar un avantaj. Până acum cele două s-au întâlnit de 3 ori, scorul fiind de 2-1 în favoarea Simonei Halep.  Dacă nemțoaica reușea să câștige prima întâlnire în două seturi, ultimele două meciuri i-au revenit Simonei, care s-a impus în trei seturi.

Halep, 22 de ani, a reușit abia anul acesta să treacă de turul al doilea la Wimbledon, în timp ce Lisicki, 24 de ani, are un palmares impresionant la turneul de Grand Slam britanic: finală 2013, sferturi 2012, semifinală 2011, sferturi 2009. Ultimul meci al celor două a avut loc la turneul de la Madrid, de dinaintea Roland Garros, când Halep s-a impus în optimi, cu 5-7, 6-3, 6-2 și reușea să ajungă până în finală, acolo unde pierdea cu Șarapova.

Dacă Halep reușește să obțină a treia victorie în fața nemțoaicei, în semifinale va întâlni jucătoare chiar mai periculoase. Canadianca Eugenie Bouchard, 13 WTA va juca, în celălalt sfert de finală de pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, împotriva nemțoaicei Angelique Kerber, cap de serie 9, care a trecut de Maria Șarapova, cap de serie 5, cu scorul de 7-6 (7), 4-6, 6-4.

Simona Halep își va păstra locul 3 WTA și după încheierea turneului de la Wimbledon, însă în cazul în care va juca în semifinale ea va putea urca până pe locul 2 mondial.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă