15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, numărul 2 mondial începând cu 11 august!

Simona Halep, numărul 2 mondial începând cu 11 august!

Simona Halep va reuși un nou record al tenisului feminin românesc, ea urmând să urce pe locul 2 mondial pe data de 11 august. Na Li, actualul număr 2 WTA, a anunțat că nu va participa la turneele americane, astfel că nu își va putea apăra punctele câștigate anul trecut și va cădea în clasamentul general.

Schimbarea la vârful clasamentului WTA se va produce imediat după încheierea turneul de la Montreal, acolo unde Na Li trebuia să ajungă în sferturi pentru a-și putea păstra locul 2 mondial. Chinezoaica a anunțat că nu va lua startul la niciunul dintre turneele americane, inclusiv US Open, din cauza unei accidentări.

"Din nefericire, trebuie să mă retrag de la turneele de la Montreal şi Cincinnati, dar şi de la US Open. Din martie, am probleme la genunchi şi nu sunt în stare să joc la cel mai înalt nivel", scrie chinezoaica pe pagina ei de Facebook. În vârstă de 32 de ani, a urcat pe locul 2 mondial pe 14 februarie 2014.

Începând cu 11 august clasamentul top 3 WTA va arăta în felul următor: Serena Williams (8.431 puncte), Simona Halep (6.785), Na Li (6.565).

Simona era până ieri singura favorită dintre cele 16, care nu lua starul la Montreal, însă azi a devenit a doua. Mai important este însă faptul că Halep va debuta în cadrul turului american la Cincinnati (11-17 august), acolo unde are de apărat 225 de puncte, ceea ce înseamnă că trebuie să ajungă în sferturi. Calendarul româncei în SUA va continua cu New Haven (unde are de apărat 470 pct. – finală/câștigătoare) și US Open (280 pct. – optimi).

După cum a declarat încă de la începutul anului visul ei este să se califice la Turneul Campioanelor de la Singapore, acolo unde vor participa cele mai bune 8 jucătoare ale acestui an. În momentul de față Halep este sub Maria Șarapova, în clasamentul anului curent.

Simona Halep, 22 de ani este liderul noii generații în tenisul feminin, specialiștii din domeniu estimând că românca va domina, alături de canadianca Eugenie Bouchard (20 de ani, 7 WTA), circuitul WTA la fel cum au făcut-o, vreme îndelungată, Serena Williams și Maria Șarapova.

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă