11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, pe locul 2 în topul tenismenilor români cu cele mai...

Simona Halep, pe locul 2 în topul tenismenilor români cu cele mai mari câștiguri din premii

Simona Halep, noul număr 3 mondial, a adunat 4,56 milioane dolari numai din premii oferite la turneele de tenis. Ea se află pe locul al doilea, după Andrei Pavel, care a totalizat 5,225 milioane dolari în toată cariera sa.

Simona Halep câștigat, în urma parcursului de excepție de la Roland Garros, un premiu de 825.000 de euro (circa 1.127.000 de dolari). Ea a acumulat din premii, numai în primele cinci luni ale anului 2,52 de milioane de dolari. Halep l-a depășit după Roland Garros pe Victor Hănescu, acum situat pe locul al treilea, conform Mediafax.

Victor Hănescu a acumulat în carieră premii în valoare de 4,18 milioane de dolari şi ocupa, până la performanţa Simonei Halep de săptămâna trecută, locul doi în ierarhia câştigurilor obţinute de români la tenis, după "liderul" Andrei Pavel, jucător retras din activitate, care a "strâns", 5,225 de milioane de dolari.

Locul 3 în topul câştigurilor "all time" este ocupat în acest moment de Sorana Cîrstea (2,83 de milioane de dolari), care a depăşit-o pe Irina Spîrlea (2,654 de milioane de dolari).

De asemenea, premiul Simonei Halep de la Paris este cel mai mare obţinut vreodată de un jucător român de tenis.

Aceste clasamente nu ţin cont de inflaţia dolarului şi nici de faptul că, în trecut, premiile în tenis erau mai mici.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Începând de luni, Halep este a treia jucătoare de tenis din lume, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă