17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep coboară un loc în clasamentul WTA

Simona Halep coboară un loc în clasamentul WTA

Jucătoarea de tenis Simona Halep a coborât pe locul trei în clasamentul celor mai bune jucătoare profesioniste de tenis din lume (WTA), după ce Angelique Kerber a câştigat turneul Australian Open şi a devansat-o în ierarhie pe jucătoarea constănţeană, informează Agerpres.

Astfel, Kerber are un avans de 155 de puncte faţă de Halep şi peste 3500 de puncte mai puţin decât jucătoarea americană Serena Williams.

Simona Halep, eliminată în primul tur la Australian Open, are un avans de circa 300 de puncte faţă de principala urmăritoare, poloneza Agnieszka Radwanska, şi de peste 500 de puncte faţă de spaniola Garbine Muguruza, în timp ce rusoaica Maria Şarapova se află la aproape 2.000 de puncte. 

Irina Begu este a doua româncă din clasament, pe locul 34, pierzând trei poziţii faţă de ierarhia anterioară turneului de la Melbourne. Monica Niculescu a urcat trei locuri şi se află pe 37, iar Alexandra Dulgheru a reuşit un salt de şapte poziţii, până pe 54. România are doar patru românce în prima sută de locuri a ierarhiei mondiale, pentru că Andreea Mitu a coborât de pe 96 pe 104. 

La dublu, Monica Niculescu a pierdut două poziţii şi se află pe 32, Irina Begu a coborât trei locuri şi este acum pe 34, iar Raluca Olaru a urcat patru trepte şi se găseşte pe 45. 
Astfel, Serena Williams (SUA) se află pe locul întâi, cu 9.245 puncte,  Angelique Kerber (Germania) – pe locul doi, cu 5.700 ,  Simona Halep  – pe locul trei, cu 5.545, Agnieszka Radwanska (Polonia) – pe locul patru, cu 5.210, Garbine Muguruza Blanco (Spania) – pe locul cinci, cu 4.991, Maria Şarapova (Rusia) – pe locul şase, cu 3.672, Flavia Pennetta (Italia) – pe locul şapte, cu 3.611, Carla Suarez Navarro (Spania) – pe locul opt, cu 3.595, Petra Kvitova (Cehia) – pe locul nouă, cu 3.582, Lucie Safarova (Cehia) – pe locul 10, cu 3.580.

 

Cele mai citite

Frank-Walter Steimeier: Legea fundamentală a Germaniei a fost ‘un mare dar’ după tirania regimului nazist

Legea fundamentală a Germaniei a fost 'un mare dar' după tirania regimului nazist, a declarat joi preşedintele Frank-Walter Steimeier, cu prilejul unei ceremonii la...

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...

„Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural

În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate...
Ultima oră
Pe aceeași temă