21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, premieră istorică în semifinalele Wimbledon

Simona Halep, premieră istorică în semifinalele Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a învins-o în sferturi pe Sabine Lisicki, cu 6-4, 6-0. Este pentru prima dată în istorie când o româncă ajunge în semifinalele turneului de tenis de la Wimbledon, în penultimul act românca urmând să dea piept cu Eugenie Bouchard, cap de serie 13.

Simona Halep a deschis programul zilei miercuri al arenei centrale de la Wimbledon. Cap de serie numărul 3 și rămasă ultima dintre principalele favorite care încă nu a fost eliminată din competiție, Simona Halep a fost atracția zilei. În tribune, printre alte vedete au putut fi văzuți și prințul William și soția sa, ducesa de Cambridge, Kate Middleton, care au venit cel mai probabil și pentru meciul britanicului Andy Murray, care a urmat pe același teren.

“Am început meciul mai slab, dar apoi mi-am revenit. A fost a doua oară când am jucat pe arena central și atmosfera a fost una frumoasă”, a declarat Halep după meci. Românca a avut într-adevăr un început slab de meci, fiind condusă cu 3-0, iar apoi cu 1-4, după care nu a mai pierdut niciun game până la sfârșitul partidei. Revenirea româncei i-a uluit și pe comentatorii de la BBC, care au declarat că este incredibil ce face Halep, având în vedere că Lisicki a jucat pe suprafața ei favorită, fiind finalist la Wimbledon în 2013.

“Jocul meu nu ține de o cheie a succesului, ci de încrederea în sine. Îmi place cum mă mișc, cum lovesc. Am jucat foarte bine, însă mâine vreau să fac din nou un meci bun”, a mai spus Halep, care o va întâlni îl penultimul act pe canadianca Eugenie Bouchard, cap de serie 13.

Întrebată de jurnaliștii britanici dacă nu simte presiune având în vedere că acum a rămas principala favorită din competiție și că toate jucătoarele vor să o bată, Halep a răspuns că la fel a fost și la Paris. “Am rămas ultima dintre principalele favorite, încă neeliminată din competiție. La fel a fost și la Ronald Garros și în cele din urmă am pierdut în finală. Încerc să dau totul pe teren și sper să câștig.”

Halep a avut parte din un adevărat maraton, săptămâna aceasta, la Wimbledon, cin cauza amânării unor meciuri, ea fiind nevoită să joace în trei zile la rând: optimi, sferturi și semifinale. În cazul în care va ajunge în finală, ea va juca în actul final sâmbătă, de la ora 16.00.

Adversară dificilă în semifinale

Simona Halep va avea poate cel mai greu meci din cadrul acestui turneu, în semifinale, atunci când o va întâlni pe canadianca Eugenie Bouchard, jucătoare, la fel ca și românca, din noul val și cu o poftă de victorie la fel de mare. Jucătoarea din Canada a învins-o, în sferturi, pe nemțoaica Angelique Kerber, cap de serie 9 (7 WTA), cu scorul de 6-3, 6-4.

Cap de serie 13 și locul 13 WTA, Bouchard este una dintre cele mai promițătoare jucătoare la cei 20 de ani ai săi, cu 2 mai puțin decât Halep. Românca este considerată, în schimb, următorul număr 1 mondial, depășind deja de mai bine de jumătate de an nivelul la care se află canadianca, adică situarea în proximitatea TOP 10 mondial.

Partida Halep – Bouchard, live text pe romanialibera.ro, se anunță una spectaculoasă, mai ales că niciuna dintre jucătoare nu au reușit până la această ediție să ajungă în fazele finale ale turneului de la Wimbledon.

Citește și Halep, nou record în tenisul românesc: cele mai mari câștiguri din premii

Halep și Bouchard au jucat o singură dată până acum, anul acesta, la Indian Wells, când românca s-a impus, în optimi, după un meci greoi, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4. 

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă