16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, prima româncă în finala Roland Garros după 36 de ani

Simona Halep, prima româncă în finala Roland Garros după 36 de ani

Simona Halep s-a calificat în prima finală a unui turneu de mare șlem, din cariera sa, la Roland Garros. Halep a învins-o, în semifinale, pe Andrea Petkovici, scor 6-2, 7-6 (7-4)​ și urmează să o întâlnească în ultimul act pe Maria Șarapova. Datorită performanței sale românca va ocupa începând cu 9 iunie locul 3 mondial.

Simona Halep, noul număr 3 WTA, a avut o seară magică pe arena centrală a celui mai râvnit turneu de tenis din lume. Românca a jucat bine încă din începutul partidei, reușind să o domine pe nemțoaică. Halep a câștigat în doar 28 de minute primul set, după care a întâmpinat rezistență în runda a doua, când nemțoaica a fost aproape de potențialul său maxim.

Finala de sâmbătă i-o va scoate din nou în cale pe Maria Șarapova, în fața căreia românca încă nu a izbutit să câștige. Șarapova a trecut în semifinale, cu mari dificultăți, de Eugenie Bouchard (locul 16 WTA, Canada), scor 4-6, 7-5, 6-2. Bilanțul întâlnirilor dintre cele două: finală Madrid 2014 (scor 1-6, 6-2, 6-3), turul I Beijing 2012 (7-5, 7-5), turul al II-lea  Indian Wells 2012 (6-3, 6-4).

Din nou în finala de la Paris, după 36 de ani

Simona Halep este în cel mai important moment al carierei sale, având posibilitatea de a câștiga faima mondială de care până acum nu a avut parte, deoarece îi lipsesc din palamres turneele de grand slam. Un editorialist american se întreba, recent, de ce peste ocean Halep este destul de necunoscută, iar răspunsul ar fi că are nevoie de cât mai multe triumfuri în turneele de mare șlem.

O victorie în finala de sâmbătă i-ar aduce Simonei Halep nu doar cel mai important trofeu al carierei, ci și locul bine-meritat de regină a tenisului românesc. Halep mai are nevoie doar de turneul de la Roland Garros pentru a o depăși, din punct de vedere al palmaresului, pe cea mai bună tenismenă din istoria României, Virginia Ruzici. Actual tutore al Simonei Halep, Ruzici câștiga trofeul parizian în 1978.

Doar trei românce au ajuns vreodată în finala Roland Garros. Prima a fost Florența Mihai, o jucătoare de care s-a vorbit mai puțin, dar care la doar 22 de ani, la fel ca și Halep, ajungea în 1977 în finala turneului de grand slam. Iar careul exclusivist de ași se încheie cu Ilie Năstase, singurul tenismen român care a câștigat acest trofeu.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă