10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, prinsă între Șarapova și Radwanska. Analiza Grupei Roșii de la...

Simona Halep, prinsă între Șarapova și Radwanska. Analiza Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor

Simona Halep va juca la Turneul Campioanelor într-o grupă Roșie, foarte dificilă, în care va avea două mari adversare. Pe de altă parte, este o grupă cu jucătoare care au multe slăbiciuni, iar românca ar trebui să mizeze pe acest lucru.

Citește și: Simona Halep debutează cu victorie, în fața Flaviei Pennetta, la Singapore

Halep este prima româncă favorită numărul 1 din istoria Turneului Campioanelor, însă acest statut al său, de cap de serie principal, va fi contestat încă din faza grupelor, cu Șarapova și Radwanska pe urmele sale. Simona este însă fără îndoială una dintre cele 4 jucătoare ale turneului care sunt așteptate să se califice în semifinale, chiar și în condițiile în care românca a avut probleme serioase pe parcursul acestui an.  

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

Succesul româncei va depinde în mare parte de forma sa fizică. În ciuda înfrângerilor surprinzătoare din acest an, Halep are un psihic de nezdruncinat atunci când evoluează la capacitate maximă din punct de vedere fizic iar motivația sa este de asemenea la cote foarte ridicate.

Duelul Halep – Șarapova, cap de afiș al grupei 

Simona Halep reușea, anul trecut, tot în grupele Turneului Campioanelor, să obțină prima sa victorie împotriva Serenei Williams, una de senzație, scor 6-0, 6-2. Românca ar putea repeta performanța împotriva Mariei Șarapova, care o conduce cu 5-0 în partidele directe. Rusoaica s-ar putea să nu evolueze la cel mai înalt nivel al său după un 2015 destul de slab, în care a revenit după o lungă perioadă de pauză cauzată de accidentări. Șarapova a jucat un singur meci după Wimbledon, la Wuhan, acolo unde s-a văzut nevoită să abandoneze în setul al treilea al partidei cu Strycova. 

După o pauză de circa 4 luni de zile, Șarapova rămâne o surpriză în cadrul acestei grupe. Ea poate să surprindă printr-o revenire de formă sau de asemenea poate înregistra rezultate foarte slabe. Este puțin probabil ca Șarapova să joace cel mai bun tenis al său, așa cum se întâmpla în finalele de la Madrid și Roland Garros din 2014. Meciul dintre Halep și Șarapova, după ce ele nu s-au mai întâlnit de anul trecut, va fi cap de afiș iar victoria româncei va fi probabil rezultatul scontat.

În ce o privește pe rusoaică nu este exclus ca ea să treacă de grupe însă mai de grabă după victorii cu Radwanska și Pennetta decât cu Halep.

Citește și Cum arată GRUPELE competiției la care participă Simona Halep

Radwanska sau Pennetta?

Agnieszka Radwanska rămâne, ca și Șarapova, una dintre jucătoarele cu cea mai mare experiență la acest turneu. Poloneza și Petra Kvitova, cea de a doua din Grupa Albă, sunt singurele de la această ediție care participă pentru al cincelea an consecutiv la Turneul Campioanelor. Totuși Simona Halep stă bine în ultimele dueluri cu Aga, după ce s-a impus atât la Toronto 2015, cât și în semifinalele Turneului Campioanelor de anul trecut.

Radwanska a arătat o revenire la ultimele turnee, cu evoluții din ce în ce mai bune, după ce a cucerit Premierul de la Tokyo și apoi a făcut semifinală la Beijing (Premier Mandatory). Ea o domină și pe Flavia Pennetta în duelurile directe.

Dacă Radwanska a fost mereu un nume greu la vârful tenisului mondial, Flavia Pennetta este un caz extrem de rar. Italianca a prins, în premieră, Turneul Campioanelor, în mare parte datorită câștigării, tot pentru prima dată, la final de carieră, a Grand Slam-ului de la US Open, acolo unde a surclasat-o și pe Halep. După sezonul american, Pennetta a mai evoluat doar la Beijing, unde a cedat în sferturi, iar magia care a însoțit-o pe hard-ul de la New York pare să o fi părăsit.

Flavia Pennetta nu a reușit niciun rezultat surprinzător în acest an în afară de US Open, iar acest titlu este unul copleșitor. Rămâne de văzut dacă ea se mulțumește, înainte de a se retrage din carieră, la finalul acestui an, cu victoriile de la US Open sau va încerca să-și facă o ieșire și mai grandioasă la Singapore. 

Simona Halep are șansa să-și ia nu una ci două revanșe la acest turneu, în fața Mariei Șarapova, respectiv a Flaviei Pennetta. Cu două victorii în aceste meciuri ea va fi calificată în semifinale, iar duelul cu Radwanska ar putea conta mai puțin. Totuși ordinea în care se vor desfășura partidele ar putea da peste cap această socoteală.

Statisticile pe 2015 o avantajează pe Halep, meciurile directe NU

Simona Halep (favorita numărul 1/loc 2 WTA, 24 ani, România)
2015 Titluri: 3 (Shenzhen, Dubai, Indian Wells)
2015 Victorii-Înfrângeri: 48-15
2015 Cel mai bun Grand Slam: US Open (semifinalistă)
Turneul Campioanelor: a 2-a participare (bilanț victorii – 3-2, finalistă 2014)
Meciuri directe (5-13 total): 0-5 Șarapova, 4-4 Radwanska, 1-4 Pennetta.

Maria Șarapova (3/3, 28 ani, Rusia)
2015 Titluri: 2 (Brisbane, Roma)
2015 V-Î: 34-8
2015 Cel mai bun GS: Australian Open (finalistă)
Turneul Campioanelor: a 8-a ediție  (18-10 – campioană 2004)
Meciuri directe (19-5): 5-0 Halep, 12-2 Radwanska, 2-3 Pennetta

Agnieszka Radwanska (5/6, 26 ani, Polonia)
2015 Titluri: 2 (Tokyo, Tianjin)
2015 V-Î: 48-23
2015 Cel mai bun GS: Wimbledon (semifinalistă)
Turneul Campioanelor: a 7-a ediție (6-10, semifinalistă 2012, 2014)
Meciuri directe (11-19): 4-4 Halep, 2-12 Șarapova, 5-3 Pennetta

Flavia Pennetta (7/8, 33 ani, Italia)
2015 Titluri: 1 (US Open)
2015 V-Î: 27-17
2015 Cel mai bun GS: US Open (campioană)
Turneul Campioanelor: debut
Meciuri directe (10-8): 4-1 Halep, 3-2 Sharapova, 3-5 Radwanska.

Vezi aici COMPARAȚIE între Simona Halep și celelalte 7 jucătoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă