9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis: Halep, Cîrstea, Niculescu și Begu și-au aflat adversarele de la Madrid

Tenis: Halep, Cîrstea, Niculescu și Begu și-au aflat adversarele de la Madrid

Vineri, s-a definitivat tabloul unuia dintre cele mai importante turnee WTA, cel de la Madrid, la care participă patru jucătoare românce. A cincea sportivă din România care poate ajunge pe tabloul principal este Patricia Maria Țig, care joacă vineri cu Nicole Gibbs (locul 74 WTA).

Astfel, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, aflate în prima parte a tabloului, vor juca împotriva sârboaicei Jelenei Jankovic (23 WTA), respectiv a unei sportive venite din calificări.

Pe a doua jumătate a tabloului, Simona Halep se va duela cu japoneza Doi Misaki (45 WTA), în timp ce Irina Begu o întâlnește pe canadiana Eugenie Bouchard (46 WTA). Halep a ajuns încă de la începutul săptămânii la Madrid și, profitând de timpul pe care l-a avut, s-a implicat și într-o campanie socială.

Halep a hotărât să ia parte dintr-o campanie ce militează pentru stoparea violenței domestice, potrivit Mundo Deportivo. 

Retragerea americancei Serena Williams, câştigătoare în 2012 şi 2013 a turneului din capitala Spaniei, o propulsează în postura de principală favorită pe poloneza Agnieszka Radwanska. Williams a câştigat turneul în 2012 şi în 2013, însă starea de sănătate nu i-a permis să participe şi în acest an. Mai mult, și sora Serenei, Venus, şi-a anunţat retragerea de la Madrid.

Angelique Kerber o urmează ca principală favorită pe Radwanska la Turneul de la Madrid cu premii totale de 4.771.360 de milioane de dolari. Anul trecut, turneul a fost câștigat de Petra Kvitova.

Trebuie menționat că Sorana Cîrstea, locul 131 în lume, n-ar fi putut participa pe tabloul principal din cauza poziției din rankingul WTA, dar a primit un wild card din partea lui Ion Țiriac.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă